Nortura i Bondebladet uke 11/2018

Hjelp til årets store pølsekampanje

I Pimp opp pølsa-kampanjens andre fase skal Gilde-pølsene ut på tur med en ekte food-traktor, og vi ønsker hjelp fra deg.

food-traktor

Denne delen av kampanjen varer fra uke 17-25 og i perioden skal en traktor med en pølsevogn kjøre rundt i Norge, og dele ut våre forskjellige grillpølser med de ti beste tilbehørsoppskriftene fra forbrukerkonkurransen.

Vi ønsker hjelp fra våre eiere
Vi ønsker gjerne at dere, eierne våre, skal være med og bidra der dere har lyst. Vi ønsker derfor å invitere dere til å hjelpe oss med å kjøre traktoren et lite stykke – fra rett utenfor sentrum og inn til stedet vi skal stå og være der sammen med oss i noen timer mens vi deler ut pølser og tilbehør.

Oversikt over stedene vi skal besøke

For de som har lyst til å bidra men ikke kjører traktor, er det selvfølgelig også en mulighet å være med og delta der food-traktoren skal stå, eller å bare komme innom og spise pølser og kose seg.

Vi ønsker helst at de som har lyst til å kjøre traktor stiller med egen traktor dersom de har mulighet til det. Vi ser for oss at John Deere traktorer 6 - serie 2014 modell eller nyere eller 5 - serie 2016 modell eller nyere kan passe mht. størrelsen på vognen. Vi har et samarbeid med Felleskjøpet og kan se på muligheten for en demotraktor som hentes på det nærmeste av Felleskjøpets utsalgssteder, dersom noen ønsker å kjøre men ikke kan stille med egen traktor.

Ta kontakt med Sabina Sahitovic Kleveland på e-post sabina.sahitovic@nortura.no for å melde din interesse. Gi beskjed om du ønsker å være med og hvor, og hvorvidt du ønsker å stille med traktor eller ikke.

Vel møtt til årets store pølsefest!

 


 

Nortura livdyr – vinter 2017/18

La oss først få beklage en del av høst- og vinterutfordringene. Store deler av landet har i vinter fått føle på fôrmangel og fôrkvalitetsutfordringer. I tillegg har BRSV og BCoV (storfehoste og diare) utfordra næringen.

Et noe uoversiktlig sykdomsbilde har gjort til at Nortura i enkelte områder har satt livdyrformidling på vent en del uker. Det meste av smitten virker nå til å være på retur, og derfor blir formidling delvis tatt opp igjen. Men det kan fremdeles være områder vi avventer litt til.

Nevnt grovfôrsituasjon kan utfordre oss en tid ennå i noen områder.

Vi har god tilgang på det meste av livdyr, inkludert fôringsdyr, så ta kontakt så fort dere har plass.

Enten det er egenerklæring eller veterinærattest husk at det mest elementære til disse finnes i en oppdatert kukontroll eller storfekjøttkontroll. Dette er et dokument som skal være lesbart, og tas det utskrift fra kontrollene er det løst.

Ved innkjøp/salg av enten avlsdyr eller fôringsdyr – ha fokus på smittespredning, enten det gjelder luftveier, diare eller klauvproblematikk.

Odd Finnesand, livdyrsjef Nortura

 


 

Gilde Hverdagslam i alle kanaler

Gilde hverdagslam kampanjeNyheten Gilde Hverdagslam følges opp med en stor kampanje – nå skal lam etableres som enkel hverdagsmat.

– Vi skal få lam til å komme litt høyere opp i bevisstheten når det gjelder hverdagsmiddagen, også utenfor de typiske lammesesongene, sier marketingsjef, Nina Rishovd Stavenæs.

Til kampanjen er det laget tre filmer med fokus på produkt og enkle hverdagsretter. Disse filmene vil sendes bredt på TV for å skape oppmerksomhet rundt serien.

Se reklamefilmene

På Facebook vil det deles korte filmsnutter og fristende poster, mens utendørsannonsering skal minne forbruker på de nye produktene når de er på vei for å handle middag.

 


 

Hettegenser med ordskyNytt i Nortura profilklær

Vi har fått inn to t-skjorter og to hettegensere i profilklær-avtalen vår med ordsky på ryggen. Har du lyst å bestille av disse så logg inn i nettbutikken.

Neste produksjon med Nortura kjeledress vil få ekstra lomme på kne for pute, dette har vært etterspurt av flere.

Se mer og logg inn i nettbutikken fra medlem.nortura.no/profil

 


 

Endring av innmeldingsfrister i forbindelse med påske

Vær obs på at innmeldingsfristen for gris, storfe og småfe med levering uke 14, uka etter påske er tirsdag 20. mars.

 


 

Marked

Denne uka slaktes det ca. 3 300 storfe og det er for lite i forhold til etterspørselen. Dekningsgraden er 60 prosent og tollen er satt ned slik at markedet kan suppleres med import.

Av gris slaktes det ca. 19 300 stk. Med det er markedet mer enn dekket og ca. 1 600 gris legges inn på reguleringslager.

Av småfe slaktes ca. 4 800 lam og 2 700 sau. Det er mer enn markedet etterspør og nærmere halvparten fryses inn til reguleringslager.

Eggsalget er betydelig mot påske, og allerede nå har salget økt uventet mye. Det forventes enda større salg den siste uka før høytiden. Etterspørselen blir rimelig dekket, men leveringssituasjonen for egg fra frittgående høner er utfordrende. Egg fra høner i miljøinnredning er det rikelig tilgang på.

 


 

Pris

Fra og med mandag 12. februar reduseres avregningsprisene for storfe med mellom 4 og 13 øre, grunnet reduserte hudverdier. Se pristabell.