Nortura i Bondebladet uke 22/2018

Sauebøndene griller lam ved 118 butikker

Sauebøndene i regi av Norsk Sau og Geit og med sterk støtte fra Nortura gjentar fjorårets suksess med en omfattende grillaksjon. Grillaksjonen er i år utvidet til hele 118 butikker, mot 42 i fjor.

Nortura leverer kjøttvarer som Gilde grillskiver av lam, Gilde Hverdagslam lårskiver, Gilde rødvinsmarinert fårefilet, Thulefjord lammepølser, samt utstyr til grilling, reklamemateriell, og oppskriftsbrosjyren "Lam på grillen" til 116 av de 118 stedene.

– En fantastisk oppslutning fra NSGs lokallag. Sauebønder over hele landet dropper denne ene dagen alt som har med lamming, beiteslipp og slått å gjøre – for å demonstrere for norske forbrukere hvor fantastisk norsk lammekjøtt er på grillen. Håpet er at dette skal bidra til at lammekjøtt i større grad blir et helårsprodukt, sier Ole G. Hertzenberg i Norsk Sau og Geit, som ikke kan få fullrost samarbeidet med Nortura.

– Dette prosjektet hadde vært helt umulig å gjennomføre uten samarbeidet med Norturas salgskonsulenter og sjefskoordinator Torstein Dahl. De gjør en fantastisk innsats, sier han.

Her på nettsiden legger vi ut en oversikt hvor grillaksjonen gjennomføres og du vil kunne få smake på hvor fantastisk lam er på grillen. Vi vil også sørge for å ha godt med lammekjøtt for salg i butikken.

Grillaksjonen gjennomføres lørdag 2. juni, med noen få unntak.

Grillaksjonen ved Bøsenteret i Telemark i 2017
Vi satser på godt grillvær – så vi får en fantastisk grilldag rundt om i landet, som her ved Bøsenteret i Telemark under grillaksjonen i fjor.

 


 

Bruk Min side ved innmelding av slaktedyr

Alle som jobber ved Medlemssenteret i Nortura tar i bruk nytt innmeldingssystem fra mandag 4. juni, om det resulterer i ventetid på telefonen er usikkert, men vi oppfordrer likevel til å bruke Min side til innmelding.

På Min side kan du melde inn dyr akkurat når det passer deg. Min side har også utvidet innmeldingsfrist i forhold til telefoninnmelding til medlemssenteret.

Logg inn på Min side.

Det vil bli noe nedetid grunnet overgang til ny versjon av Min side helgen i forkant, tidspunkt vil bli annonsert her på nettsiden.

 


 

Ikke mulig å melde inn på Min side uten aktivt KSL

Fra 1. juni er det ikke lenger mulig å melde inn slakt på Min side uten å ha aktivt KSL. Det betyr at produsent uten aktivt KSL må melde inn slakt ved å ringe Medlemssenteret.

Medlemssenteret vil da tilby produsenten hjelp til å få KSL på plass før innmeldinga skjer.

Dersom produsent likevel velger å melde inn dyret, betyr det at slakt må gå inn i egen varestrøm og avregningsprisen blir redusert med 20 %. Dette trekket skal finansiere kostnadene ved å måtte ha to varestrømmer ved våre anlegg. Sørg derfor for å ha godkjent KSL før du melder inn.

Bransjen ble enige om en ny avtale fra 1. april 2018 der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge" merking.

 


 

Vi får ny personopplysningslov!

Ditt personvern er viktig for Nortura. I forbindelse med at det kommer nye regler på personvernområdet i nær fremtid vil vi benytte anledningen til å informere om hvordan og hvorfor Nortura behandler personopplysninger.

Nortura behandler personopplysninger om sine medlemmer. Dette gjør Nortura i stand til å oppfylle sine forpliktelser, som omsetting av slakt, egg, livdyr og ull. Medlemmer har rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er feil eller ufullstendige kan medlemmet kreve at disse opplysningene rettes, slettes eller suppleres.

Den reviderte personopplysningsloven trer i kraft i Norge så snart vedtaket er fattet av Stortinget, og allerede fra 25. mai gjelder den for hele EU. Nortura med datterselskaper er omfattet av loven fordi vi behandler personopplysninger om våre medlemmer, ansatte, forbrukere, kunder og leverandører.

Nortura tar informasjonssikkerhet og personvern på alvor. Høsten 2017 ble alle personopplysningene som Nortura behandler kartlagt, og våren 2018 har det blitt satt i gang en rekke tiltak for å sørge for at vi etterlever regelverket. For mer detaljer knyttet til Norturas håndtering av personopplysninger, se Norturas Personvernerklæring på www.nortura.no/personvern.

 


 

Til topps i wienerpølsetest

Gilde Favorittwiener vant nylig Dagbladets smakstest, tett etterfulgt av Gilde Kjøttrik wienerpølse.

– En pen pølse, som både lukter og smaker av røyk. Pølsene har god knekk, og var en klar favoritt, sa testpanelet om testvinneren Gilde Favorittwiener og trillet terningen til seks. Gilde Kjøttrik wienerpølse fikk terningkast fem og ros for god smak.

– Testpanelet plukker opp at det er en kjøttrik pølse, det vil si at det er mindre fett i denne enn de fleste andre, uten at det ødelegger for smaken, skrev Dagbladet.

Prior Wienerpølse fikk terningkast fire og testpanelet omtalte Prior-pølsene som de kyllingpølsene med penest utseende, mest røyksmak og mest saftighet. Gilde Wienerpølse og Gilde Go´& mager fikk hver sin skuffende treer – en overaskende dom over pølsene som tidligere har blitt hedret med terningkast seks.

Kategorisjef for pølser i Nortura, Tore Torgersen, påpeker at medienes produkttester ikke alltid er like objektive.

 


 

Nortura profilklær

Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS om Norturaprofilerte klær og utstyr. Dette gjør at du som Norturamedlem kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken.

I fjor høst utvidet vi medlemskolleksjonen betydelig med arbeidstøy, fritidstøy og sko. Tidligere i vår har vi fått inn nye t-skjorter og hettegensere i nye farger, og med ordsky på ryggen.

Barnestørrelser finnes på mange av produktene, med de er på egne varenummer og dermed ikke samme avtalepris, med unntak av kjeledress. Men det er altså mulig å bestille – og få trykt på Nortura-logo!

Registrere deg som kunde
Om du ikke har handlet i nettbutikken tidligere så må du første gang registrere deg som kunde hos Bekken & Strøm.

Se på våre avtaleprodukter på medlem.nortura.no/profil

 


 

Marked

Det slaktes godt med storfe denne uka, ca. 4 700 stk., og markedet er dekket med norsk vare.

Det slakes mye gris også, ca. 22 000 stk. denne uka. Det er mer enn markedet etterspør og opp til 2 800 gris fryses inn til reguleringslager.

I tillegg slaktes det ca. 500 sau, og pga. begrenset etterspørsel må en del av det legges inn på reguleringslager.

 


 

Pris

Det er ingen prisendringer denne uka.