Nortura i Bondebladet uke 8/2018

Årets første produktnyheter

Denne uken lanserer Nortura to nye produktserier og blåser liv i noen gamle.

Gilde Hverdagslam
De fleste forbinder lam med tradisjonsmat og festmat, men tenker ikke på lam som et alternativ i hverdagen. Med den nye serien, Gilde Hverdagslam, vil Nortura inspirere til å spise mer av det saftige og smakfulle lammekjøttet.

Gilde Hverdagslam

Produktene er raske å tilberede og på pakningene følger enkle oppskrifter.

– Hva med lammetaco eller lammecurry?

Gilde Hverdagslam består av produktene lammekjøttdeig, strimlet lam, lammekoteletter, lammeskav og lammelår i skiver.

Gilde Naturlig god
Mange er opptatt av å spise mat uten e-stoffer. Derfor har Nortura laget en ny påleggs-serie som kun er konservert med planteekstrakter av frukt, bær og grønnsaker.

Til å begynne med lanseres to produkter; Gilde Naturlig god kokt skinke og Gilde Naturlig god røkt skinke. Skinkene har en ren smak og naturlig konsistens, og opptil 99 % rent kjøtt.

Gilde grillpølse bacon og løk
Nå kommer Gilde grillpølse med smak av Bacon og løk tilbake i butikkene! Smaksvarianten ble slått ut under Gildes pølsevalg i 2016, men hadde mange tilhengere som nok blir glade for gjensynet. Produktet vil selges som «limited edition» frem til mai.

Prior sprøbakte ostepanetter og nuggets
Prior panetter og Prior nuggets blir nå relansert med nytt design og ny resept. De nye produktene er både sprøere, bedre og glutenfrie.

Prior sprøbakte ostepanetter og nuggets

 


 

Har du bestilt øremerker?

Nortura gir pristillegg for sau og lam med elektroniske øremerke, tillegget er kr 12 per dyr, avregnet på slakteoppgjøret. Bestiller du innen 1. mars får du 13 % rabatt på elektroniske merker, dette er siste frist for å oppnå rabatt på bestillingen. Merketilbudet fikk du på e-post eller i posten i november.

Alle småfeslaktelinjene i Nortura er avhengig av elektronisk øremerking for at registreringen skal gå raskt og med minst mulig risiko for feil. Vi har derfor hatt krav om elektronisk øremerking siden 2010.
 
Nortura gir et pristillegg på kr 12,- per dyr som vil bli avregnet på slakteoppgjøret i forbindelse med slakting av dyr som blir levert med elektroniske øremerke.

Slik oppnår du rabatt
For å oppnå medlemsrabatt på øremerker, bestiller du innen frist på www.osid.no eller returnerer bestillingsskjemaet i tilbudsbrevet du fikk fra OS ID® og Nortura i november. Rabatten avhenger av bestillingstid:

•    25 % rabatt ved bestilling senest 22. november 2017
•    20 % rabatt ved bestilling senest 20. januar 2018

•    13 % rabatt ved bestilling senest 1. mars 2018   

Merkene mottar du i god tid før lamming. Husk å påføre forventa start på lamming når du bestiller, produksjon og utsending styres i stor grad etter disse opplysningene. Fram til 30. juni får du samme rabatt ved tilleggsbestilling av øremerker som ved hovedbestilling.

Har du ikke fått tilsendt tilbudet, ta kontakt med ditt medlemssenter eller OS ID®.

 


 

Dyrevelferd handler om mye mer enn kyllingrase

Det har de siste dagene vært mye oppmerksomhet omkring kylling og dyrevelferd i lys av at Norsk Kylling/Rema presenterte at de bytter til en saktevoksende rase.

Nortura mener, som vi har uttalt i media, at dyrevelferd hos kylling handler om mye mer enn kyllingrase. Det er mulig å produsere med både god og dårlig velferd på alle kyllingraser. Nortura har i dag både den tradisjonelle Ross 308-rasen og saktevoksende rase i vårt sortiment.

– Vi har veldig mye å være stolte av!
Vi er stolte av vår produksjon, og har gjennom mange år systematisk utviklet og forbedret velferden for kylling sammen med våre produsenter. Trivselstiltak i stor skala var det Nortura-bonden som var først ute med, gjennom KyllingGården. Innen utgangen av april vil dette være på plass hos alle produsenter – noe som er et ytterligere løft for dyrevelferden i Norturas varestrøm.

Ross-kyllinger har gjennom et balansert avlsarbeid de siste 20 årene blitt en robust rase, og vi vil sammen med våre produsenter fortsette den daglige jobben med å bli stadig bedre med tanke på god dyrevelferd.

 


 

Telledato for sau og tilskudd

– Når lønner det seg å slakte overfôringslam og tomme søyer i forhold til telledato 1. mars?

Vi får nå en del spørsmål fra produsentene om det lønner seg å vente med å slakte lam og/eller søyer til etter 1. mars, telledato.

– Svaret på dette vil variere etter de faktiske forhold på det enkelte bruk, sier tilførselsleder på småfe i region Øst, Erling Skurdal.

I egen sak finner du en liten orientering om ulike tilskudd som er aktuelle i denne sammenheng, og momenter man bør ta hensyn til ved valg av slaktetidspunkt for søyer og overfôringslam.

 


 

Årsmelding for 2017

Årsmeldingen for Nortura 2017 og årsresultatet for selskapet i 2017 finner du på våre nettsider medlem.nortura.no og www.nortura.no.

 


 

På tur med Gilde og DNT

Gilde fortsetter det gode samarbeidet med DNT med en ny kampanje. – Sammen skal vi inspirere til å ta Norge i bruk, gjerne med pålegg i nistepakka og pølser i sekken, sier leder for trade marketing, Atle Egil Larsen.

Den nye kampanjen gjør Gilde relevant i en periode hvor forbruker er opptatt av vinteraktiviteter, tur og turmat.

Gjennom en konkurranse på Gilde Facebook kan forbruker vinne en gratis helgetur med venner til en av DNTs hytter.

Kampanjen vil pågå til begynnelsen av mars og være synlig på produkt, i butikk og på Facebook.

 


 

Marked

Denne uka slaktes det ca. 3 700 storfe. Det er mindre enn markedet etterspør og dekningsgraden er 57 prosent. Markedet suppleres med storfe fra reguleringslager.  
 
Av gris slaktes det ca. 20 100 stk. denne uka. Etterspørselen går noe ned og dermed må ca. 2 000 gris fryses inn til reguleringslager.
 
Av småfe slaktes det ca. 6 000 lam og 1 000 sau og pga. lav etterspørsel går mye av det inn på reguleringslager.

 


 

Pris

Fra mandag 19. februar reduseres smågrisprisen med kr 20 per stk. med bakgrunn i økt usikkerhet rundt markedssituasjonen på gris og smågris.