Bondevennen nr 11/2019

 

Avvikler kjøttdeigproduksjonen ved Nortura Egersund

Konsernledelsen i Nortura har besluttet å avvikle kjøttdeigproduksjonen ved Nortura Egersund og flytte den til Malvik. Totalt 11 årsverk kan settes i omstilling.

Kjøttdeigproduksjonen ved Nortura Egersund

Kjøttdeigmarkedet er utsatt for tøff konkurranse. Nortura har i dag for lav kapasitetsutnyttelse i dette markedssegmentet.

En arbeidsgruppe der tillitsvalgte og berørte ansatte har deltatt har sett på konsekvensene av å avvikle kjøttdeigproduksjonen ved Egersund. Utredningen viser at det vil være lønnsomt å overføre produksjonen til andre anlegg i Nortura og bidrar til en forenkling av driften.

– Nortura tar aldri lett på omstilling av våre medarbeidere, og har gode rutiner for å hjelpe folk over i nye jobber. Med mange fabrikker over hele landet, må vi hele tiden se på hvordan strukturen vår kan være mest mulig optimal, sier konserndirektør for Nortura produksjon, Lisbeth Svendsen.

 


 

Bli med til VM i saueklipping – siste sjanse for påmelding!

Vil du bli med Nortura og Stian Espedal til VM i saueklipping i Le Dorat i Frankrike i juli? Det er mange som vil VM og den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen som er innen 24. mars.

Stian Espedal

Norge har saueklippere og ullhåndterere som skal være med å konkurrere. Det norske laget består av Åsmund Kringeland fra Tysvær, Anne-Lise Haugdahl Humstad fra Åfjord i Trøndelag og Jonathan Gerhard Håkull fra Vindafjord.

Hvem er verdens raskeste til å klippe sauer – og som samtidig behandler både ull og sau på beste måte? – Det er første gang Frankrike arrangerer VM i saueklipping og ullhåndtering – så bli med oss, sier Stian!

Avreise fra Sola, Stavanger via Oslo 4. juli, turen varer 5 dager, og pris fra kr. 11.890,- Les programmet om turen, priser, bestilling og all info på medlem.nortura.no og escape.no.

 


 

Nortura arrangerer fagmøter småfe

Måndag 25. mars kl. 19:00 på Furebuda i Selje i Sogn og Fjordane og tysdag 26. mars kl. 19:30 på Velledalen Grendahus, i Kjellarsalen.

Tema: 

  • Sauekontroll/Ammegeitkontroll – foredrag (Demo App og Web) v/Marit Lindtvedt Lystad, Animalia
  • Info – Nortura, Min Side, leveringsvilkår og lammering

NB: Påmelding til Johannes Nedrebø, Nortura på SMS 90571243 – innan 22. mars

Alle er velkomne!

 


 

Regionutvalgsmøtene er gjennomført

Offensive og konstruktive eiere med klare mål "Ett Nortura - stekt og lønnsomt" på RU møtene på Hotel Grieg Sandsli i Bergen 12. mars for regionutvalget Vest, og for regionutvalg Agro på Utsikten Hotell i Kvinesdal 14. mars.

Regionutvalget (RU) er nivået mellom kretsen og årsmøtet i Nortura SA. Regionutvalget er sammensatt av valgte representanter for de medlemskretsene som 
tilhører regionutvalgsområdet, samt medlemmer av arbeidsutvalget (AU) som ikke er valgt fra kretsene. 

Det ordinære møtet i regionutvalget holdes innen utgangen av mars, i tillegg avholdes minst ett fast møte til i året. Møtene ledes av leder i regionutvalget som er henholdsvis Lidvin Hage i Vest, og Willy Finnbakk i Agro.

RU Vest
Vest: RU møtet gjennomført med tydelig og stødig hånd av RU-leder Lidvin Hage og nestleder Helene S. Bødker.

RU Agro
Forsamlingen rett før møtestart i Kvinesdal. Jon Leif Eikaas fra Søgne (på fremste rekke) er AU-medlem gris i regionutvalg Agro, som består av Jæren og Ryfylke, Dalane og Agder.

Begge foto: Lisbeth Svendsen, Nortura