Bondevennen nr 2/2019

 

Vinn helgetur til Kvitfjell, dagskort og møt Aksel

Hva er likheten mellom Gildes favorittmiddager og utfor i Kvitfjell? De går begge veldig fort!

Aksel

I årets første kampanje trekker vi 3 heldige personer som vinner hver sin helgetur med overnatting til Kvitfjell under World Cup 2019, 1.-3. mars. Overnattingen er i leiligheter, og alle leilighetene har 2 soverom og 5 sengeplasser, fordelt på dobbeltseng og en familiekøye. Oppholdet inkluderer heiskort og inngang til World Cup. Hver leilighet får også 2000 kr til mat etc.

Én av vinnerne får møte Aksel Lund Svindal på sted og tid bestemt av Gilde. I tillegg deles det også ut 10 stk ekstrapremier bestående av heiskort til Kvitfjell.

Kampanjen foregår på Gilde sin Facebook-side der du deltar ved å svare på spørsmål i kommentarfeltet på konkurransepostene. Vinnerne trekkes tilfeldig blant de som kommenterer på Facebook og mottar melding på Messenger om at de har vunnet. Kampanjen varer fra 1.-27. januar, og konkurranseregler er lagt ut på Gilde.no. Hovedpremiene trekkes ved endt kampanjeperiode.

Besøk Gilde på Facebook og delta i konkurransen.

 


 

Forsinkelsesrente/medlemsrente (kontraktsrente)

Med virkning fra 1. januar 2019 er forsinkelsesrenten og medlemsrenten (kontraktsrenten) økt med 0,25 %.

Nortura SA følger Finansdepartementet sin fastsettelse av forsinkelsesrente når det gjelder ordinært kjøp av livdyr, varer, tjenester og forskudd. Gjeldende Forsinkelsesrente er på 8,75 % p.a.

Medlemsrente (kontraktsrente) fastsettes av Nortura SA og omhandler kontraktkjøp av livdyr. Gjeldende Medlemsrente (kontraktsrente) er på 6,15 % p.a.

Rentebetingelsene for livdyrfinansiering er ikke gunstige sammenlignet med finansiering i bank, men det er det heller ikke ment å være. Nortura anbefaler sine medlemmer å finansiere sine livdyrkjøp i bank, for eksempel ved å benytte driftskredittordningen for landbruket. 

Medlemsrente beregnes 20 dager etter fakturadato, uavhengig av forfall.

 


 

Muligheter i landbruket – er du med?

Fleire utfordringar til tross: Me trur det er muligheter for eit fortsatt godt norsk landbruk. Me ønskjer å motivere deg som er bonde, og neste generasjon bønder. Difor inviterer Haugesund Sparebank, i samarbeid med Fatland og Nortura, til fagmøte i Ølen kulturhus måndag 21. januar kl. 19:00. 

Møteleiar er Tor Øyvind Skeiseid.

Innleiarar:

  • Terje Wester, konsernsjef i Fatland AS
  • Einar Risnes, regionsjef Vest, Nortura SA
  • Hanne Lundal, gardbrukar med sauehald
  • Erling Jevne, bonde frå Øyer med foredraget «Motivasjon i medgang og motgang». Jevne er ein av våre aller beste idrettsutøvarar gjennom mange år og også kjent som «Birkebeiner-kongen» med sju fyrsteplassar i Birkebeinerrennet.

Matservering. Spørsmål frå salen. Vi ønskjer velkommen til ein spanande, triveleg og optimistisk kveld!

 


 

Norturamøte i Sirdal

På Tjørhom Grendehus tirsdag 22. januar kl. 19.00

Tema for kvelden:

  • Sauehold v/Bernt Undheim - «Slik gjer eg det», Bernt deler av sin kunnskap og sine erfaringer som erfaren sauebonde på Vigrestad.
  • Nye klassifiseringsregler storfe v/Bengt Egil Elve fra Nortura.

Du, og gjerne sammen med yngre familiemedlemmer med interesse for landbruk og dyrehold, er hjertelig velkommen!

Enkel servering – håper vi sees!

Inghild Håverstad, tillitsvalgt/kretsleder Sirdal

 


 

Slakteritur til Nortura Førde

Etter forslag på medlemsmøtet vårt i fjor, så prøver vi på ein fagtur/slakteritur til Nortura Førde for medlemar i krets 56 – Stordal, Norddal, Stranda og Sykkylven tirsdag 29. januar med avreise frå Stranda kl 09.10 (ferge frå Liabygda 09.00). 

Det blir middag- orientering og omvisning på anlegget, sjå på slakting/klassifisering, medlemskjøp m.m. Retur ca kl 15.00 og tilbake på Stranda kl 18.00. Vi satser på å fylle opp privatbilar og køyre i samla tropp nedover. Bindande påmelding til kretsutvalet seinast fredag 25. januar.

  • Bastian Weiberg-Aurdal, tlf. 95201391, bastian.weiberg-aurdal@felleskjopet.no 
  • Per Ivar Skodjereite, tlf. 95178888, skodjere@mimer.no     
  • Synnøve Kjellstad, tlf. 97130270, synnove@htre.no 

 


Kjeledress

Nortura profilklær

Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS om Norturaprofilerte klær og utstyr. Du som Norturamedlem kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken. 

Vi har nå fått inn en ny Nortura-kjeledress i medlemsprofilen vår. Gå til medlem.nortura.no/profil for å logge inn og bestille.

 


 

Prisendringer

Fra mandag 14. januar økes engrosprisen for lam med kr 1,00 per kg. Engrosprisen for egg reduseres med kr 0,20 per kg for egg fra høner i miljøbur og kr 0,10 per kg for egg fra frittgående høner. Det er kostnadsøkninger for alle dyreslag og egg. Se pristabeller på medlem.nortura.no for endringer i avregningsprisen.