Bondevennen nr 28/2019

 

Nå er høstnyhetene i butikk

Mindre tilberedning og mindre matsvinn er stikkord for de nye produktene fra Gilde og Prior.

Nå er høstnyhetene i butikk

Hverdagen har innhentet oss og mange ønsker enkle løsninger i matveien. Produktnyhetene fra Gilde og Prior er raske å tilberede, uten at det går på bekostning av smak – heller tvert imot.

Prior kyllingfileter for mikro 
Prior kyllingfileter for mikro er en ny og praktisk måte å tilberede kyllingfileter på, og resultatet blir supersaftig. Pakningen består av to ferske kyllingfileter som ligger i hvert sitt adskilte rom, ferdig krydret med salt og pepper. Man kan klippe av den ene og den andre er fortsatt i tett emballasje.  

Prior løvtynn kyllingfilet 
Når det kommer til pålegg har hvitt kjøtt hatt den største veksten i dagligvarehandelen og det samme gjelder segmentet løvtynt pålegg. Sørby har derfor stor tro på nyheten Prior løvtynn kyllingfilet. 

Gilde ferske middagsretter med saus 
Fra Gilde kommer nyhetene Gilde Norske kjøttkaker & fersk brun saus og Gilde Svenske kjøttboller & fersk fløtesaus. Dette er en ny produktserie med ferske middagsretter med smaksrike sauser laget fra bunnen av fløte, brunost og storfekraft. Sausene ligger i adskilte poser og kan enten varmes i en kjele eller sammen med kakene og bollene i aluminiumskålene de kommer i.  

Se mer om nyhetene på våre nettsider medlem.nortura.no.

 


 

Velkommen til LAM 2020 i Tromsø

Lørdag 7. og søndag 8. mars 2020 inviterer Nortura, i samarbeid med Norsk Sau og Geit og Norsk Landbruksrådgiving, til ny lammekongress på Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Meld deg på nå!

LOGO

Hotellet i Tromsø har stor kapasitet både når det gjelder rom, møtelokale og utstillingsareal og ligger midt i Tromsø sentrum, like ved sjøkanten. Alt ligger derfor til rette for en vellykka kongress!

Fullt program, praktisk info og påmelding fra medlem.nortura.no/smafe/lam-2020.

 


 

Planlegg vinterfôringa

Ein ny innefôringssesong står for døra. Resultat frå grovfôranalysar som alt er tekne, viser veldig stor variasjon i grovfôrkvaliteten. 

Periodar med mykje nedbør gjer at mange ikkje fekk hausta grovfôret i rett tid. For å lykkast med innefôringssesongen, må ein vera bevisst på kva grovfôrkvalitet ein har. Da er grovfôranalysar eit veldig nyttige verktøy. 

Her har du tre aktuelle nettadresser å gå inn på for å finne informasjon om uttak av- og prisar på grovfôranalyser: 

– Under "beregningskalkulatorer" på småfesidene på finn du reknearket "Nortura Sauefôring" der du kan setje inn analyseresultata og få berekna ein fôrplan ut ifrå kva mål du har for produksjon på søyene dine. Fôrplanen må fylgjast opp med holdvurdering gjennom heile vinteren, seier Finn Avdem, fagrådgjevar på småfe i Nortura. 

 


 

Ung Bonde-samling

TINE, Nortura, Landkreditt Bank, Felleskjøpet Agri, Gartnerhallen, Hordaland Bondelag og Sogn og Fjordane Bondelag arrangerer Ung Bonde-samling 18. - 19. oktober 2019 på Thon Hotell Skei i Jølster.

Er du ung, har nyleg overteke eller skal overta gard? Bli med på seminaret, treff andre likesinna og ikkje minst få fagleg påfyll i to innhaldsrike dagar! 

"Unge bønder" under 35 år som er medlem i Norges Bondelag får eit tilskot på 1000 kr pr person til å dekke seminaravgifta dersom ein deltar begge dagane inkludert middag. Prisane er sponsa av samvirkeorganisasjonane.

Fullt program for samlinga, og prisar finn du i kalenderen på medlem.nortura.no.
 
Bindande påmelding til Sogn og Fjordane Bondelag innan 1. oktober. Send SMS eller e-post til tlf. 936 53 233 eller marita.skeie@bondelaget.no

 


 

Fagsamling for eggprodusentar i Region Vest

Nortura og ressursgruppe egg Vest inviterer til fagleg og sosial samling for eggprodusentar i region Vest fredag 18. og laurdag 19. oktober på Thon Hotel Airport, Bergen. 

Vi håper at programmet og moglegheita til sosialt samvær med eggkolleger fristar. Program og meir informasjon i kalenderen på medlem.nortura.no.

Påmelding seinast onsdag 30. september til:

Vel møtt til fagleg og sosialt påfyll!

 


 

Prisendringer

Fra mandag 23. september reduseres avregningsprisen for lam med kr 1,80 per kg. Endringen skyldes redusert engrospris. Fra samme dato reduseres sesongtillegget for lam med kr 0,50 per kg. Samlet gir det en reduksjon i prisen på lam til produsent på kr 2,30 per kg.