Bondevennen nr 9/2019

 

Gode kretsmøter rundt om

Mange av eigarane var samla, 115 i talet, i eit aktivt og godt kretsmøte i Nortura på Undheim Samfunnshus for kretsane Klepp, Time og Hå tysdag 19. februar. 

Styreleiar Trine Hasvang Vaag var til stades, og du verden for ein styreleiar me har. – Det var mange gode og klare tilbakemeldingar frå salen, seier organisasjonsleiar Ingvill Jørgensen.

Kretsmøte

Tusen takk for eit godt møte! 

ROS
Det har også vært ROS-utdeling på fleire av kretsmøtene, som her i krets 73-Aurland, Lærdal, Årdal. F.v. Ole Bjarne Hovland, Arne Harald Tønjum, Anders Haugen, Thorvald Tokvam som også held tallerken til Sogn Jord og Hagebruksskule, Ole Magne Skårheim, Harald Skjerdal, Sjur Gjerløw og Solgunn Haugen. I forkant sit avtroppande kretsleier Eldrid Grønsberg som fekk blomar etter 15 år som kretstillitsvald! 

ROS på kretsmøtet

Sjå fleire på vår facebookside Medlem Nortura.

 


 

Bli med Stian Espedal til VM i saueklipping

Vil du bli med Nortura og Stian Espedal til VM i saueklipping i Frankrike i juli? Det er mange som vil VM og den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen innen 24. mars.

For første gang er det Frankrikes tur til å arrangere VM i saueklipping og ullhåndtering. Norge har saueklippere og ullhåndterere som skal være med å konkurrere, blant andre NM-vinneren vår Anne Lise Haugdahl Humstad. Blir den neste verdensmesteren norsk? 

Med 300 klippere fra 35 nasjoner, 5000 sauer og ca. 50 000 besøkende, blir det både yrende folke- og dyreliv! Salg av lokale produkter, utstillinger, presentasjon av franske saueraser og gjeterhund-demonstrasjoner står også på programmet. Vi bor i den hyggelige byen Limoges, med muligheter for shopping, sightseeing og restaurantbesøk om det skulle bli nok sau.

Avreise fra Sola, Stavanger via Oslo 4. juli, turen varer 5 dager, og pris fra kr. 11.890,-

Les programmet om turen og påmelding lenket fra medlem.nortura.no/smaafe.

 


 

Nortura og Drømmeturer med fagtur til Cuba i november

Turen til Cuba har kommet i stand etter mange henvendelser fra bønder som ikke kan reise på sommeren. Nå forlenger vi sommeren og reiser til denne fantastiske øya, turen er på 12 dager, fra 6. til 17. november.

Det er ei stund siden Drømmeturer var med ei gruppe til Cuba, men nå er vi klare for en ny tur til denne unike øya. Vi skal danse salsa, besøke farmere som enda driver med okser ute på jordene, sukker- og sigarfabrikker. På Cuba i november er været nydelig, så bli med på tur!

Pløying med okser

Det er en utfordring når folk melder seg seint på, derfor belønnes de som er tidlig ute. Ved påmelding innen 15. mars gis tidlig påmeldingsrabatt på kr. 2000,-!

Reiseleder på turen er Arvid Mæland fra Drømmeturer, fra Nortura er Bengt Egil Elve eller Odd Finnesand med og bidrar med faglig innhold.

Påmelding direkte til Drømmeturer, Arvid Mæland tlf. 916 13 141 eller send e-post til arvid@drommeturer.no. For mer info om program dag for dag, påmelding osv. se medlem.nortura.no.

 


 

Norsk Protein tar hjerneprøver av døde storfe og småfe fra 1. mars

Det skal tas prøver for prionsykdommer (TSE) av alle døde storfe og småfe over en viss alder. Nå er varslingen knyttet til disse prøvene enklere og Norsk Protein skal ta prøvene.

Fra og med 1. mars holder det at du henvender deg til Norsk Protein når storfe eller småfe i besetningen din dør. De vil ta prøver av dyret samtidig som de henter kadaveret. Når du har varslet Norsk Protein har du ivaretatt varslingsplikten din til Mattilsynet. 

Det er viktig at du melder fra med en gang et dyr dør eller blir avlivet i besetningen din slik at dyret ikke blir liggende så lenge at prøven blir ødelagt. Har du dyr med endret atferd skal du varsle Mattilsynet direkte som før, se mer på medlem.nortura.no. 

Innmelding til Norsk Protein gjøres på nettsiden kadaver.norskprotein.no.

 


 

Bruk Min side!

Opplever du ventetid på telefonen om du ringer medlemssenteret? Skal du melde inn dyr, sjekke din leveranse eller avregninger, gjør det på Min side, der slipper du å vente! 

Min side er enkel å bruke og er tilgjengelig hele døgnet. Logg inn fra medlem.nortura.no

 


 

Prisendringer

Fra mandag 4. mars reduseres avregningsprisen for storfe med kr 1,50 per kg. Endringen skyldes at engrosprisen reduseres med kr 0,80 per kg, samtidig som omsetningsavgiften økes med kr 0,70 per kg.