Nortura i Bondebladet uke 38/2019

 

Praktisk og smakfullt til hverdagen 

Nå finner du nye produkter fra Gilde og Prior i butikk. Hverdagen har innhentet oss og mange ønsker enkle løsninger i matveien. Produktnyhetene fra Gilde og Prior er raske å tilberede, uten at det går på bekostning av smak – heller tvert imot. 

Sammensetning av produktnyhetene

Prior kyllingfilet for mikro 
Prior kyllingfilet for mikro er en ny, praktisk og saftig kylling. Pakningen består av to kyllingfileter som ligger i hvert sitt adskilte rom, ferdig krydret med salt og pepper. Man kan klippe av den ene og den andre er fortsatt i tett emballasje.  

– Produktet er perfekt for husholdninger på en eller to personer, og alle som trenger næringsrik og sunn mat i en fei, sier kategorisjef Kjersti Sørby. 

– Stikk noen hull i pakken, legg kyllingfileten i mikrobølgeovnen på full styrke i fire minutter, ta den ut og la den hvile et par minutter. Klipp opp pakken og du har en ferdig tilberedt supersaftig kyllingfilet! 

Prior løvtynn kyllingfilet 
Når det kommer til pålegg har hvitt kjøtt hatt den største veksten i dagligvarehandelen og det samme gjelder segmentet løvtynt pålegg. Sørby har derfor stor tro på nyheten Prior løvtynn kyllingfilet. 

– Vi tror at mange vil sette pris på denne nyheten - et smakfullt pålegg når du vil unne deg noe ekstra godt, enten det er mandag eller søndag, sier hun. 

Gilde ferske middagsretter med saus 
Fra Gilde kommer nyhetene Gilde Norske kjøttkaker & fersk brun saus og Gilde Svenske kjøttboller & fersk fløtesaus. Dette er en ny produktserie med ferske middagsretter med smaksrike sauser laget fra bunnen av ferske grønnsaker, fløte, brunost og storfekraft. Sausene ligger i adskilte poser og kan enten varmes i vannbad eller sammen med kakene og bollene i aluminiumskålene de kommer i.  

– Vi vet at nordmenn er glade i saus, men mange synes det er vanskelig å lage gode sauser. Disse produktene gjør med andre ord hverdagen litt enklere. Tilsett grønnsaker og du har en ordentlig god hverdagsmiddag, sier kategoridirektør Bente Kittelsrud. 

 


 

Renteendring på låneinnskudd i Nortura SA

Gunstig spareordning for våre medlemmer og ansatte.

Med bakgrunn i utviklingen i markedsbetingelser på bankinnskudd, har Nortura SA funnet det riktig å justere rentesatsen på låneinnskudd overfor ansatte og medlemmer i Nortura SA gjeldende fra 1. oktober 2019.

Rentesatser:
Innskuddsbetingelsene differensieres avhengig av innestående beløp, etter følgende skala:

Innestående Tidligere rentesats Rentesats gjeldende fra 1.10.19
0 - 49.999 kr 0,50 % p.a. 0,50 % p. a.
50.000 kr - 1.999.999 kr 2,00 % p.a. 2,25 % p. a.
over 2.000.000 kr 2,10 % p.a. 2,35 % p. a.


Alle satser gjelder fra første krone.

Øvrige betingelser: 

  • Renteberegning vil skje ved utgangen av året 
  • Høyeste rentesats gjelder for hele innskuddsbeløpet når grensen på 50.000 kr og 2 mill. kr.er passert. 
  • Renten reguleres med 7 dagers varsel/oppsigelse. 
  • Antall gebyrfrie uttak er ti pr år.
  • Innskudd gjøres ved innbetaling til Nortura sin bankkonto: 8380.08.08882. Innbetalingen bes merkes med innskuddsnummer og navn.  
  • Faste utbetalingsdager ved uttak er tirsdag og torsdag. 
  • For opprettelse av låneinnskuddskonto, uttak og evt. avslutning av konto og eventuelle spørsmål ta kontakt med Regnskapsavdelingen. E-post: innskudd@nortura.no eller pr telefon: 955 18 150.

 


 

Velkommen til LAM 2020 i Tromsø

Lørdag 7. og søndag 8. mars 2020 inviterer Nortura, i samarbeid med Norsk Sau og Geit og Norsk Landbruksrådgiving, til ny lammekongress på Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Meld deg på nå!

Clarion Hotel The Edge

Hotellet i Tromsø har stor kapasitet både når det gjelder rom, møtelokale og utstillingsareal og ligger midt i Tromsø sentrum, like ved sjøkanten. Alt ligger derfor til rette for en vellykka kongress!

Fullt program, praktisk info og påmelding på Lam 2020.

 


 

Dyrehelsen og dyrevelferden hos norske kyllinger er unik

Norturas kyllingbonde Lars Otto Grundt har aldri brukt antibiotika i produksjonen. Hvor mange andre land kan si det? spør han.

Kylling

Norge er et av de landene i verden som bruker minst antibiotika i kyllingproduksjonen. 

– Årsaken er vår unikt gode dyrehelse. Friske dyr trenger ikke medisiner, sier Lars Otto Grundt.

I fjøset står 17 000 kyllinger. Til sammen har de 1200 kvadratmeter å boltre seg på. Det er viktig for Grundt at alle kyllingene har det bra.

– God dyrevelferd er viktig fordi god dyrevelferd bidrar til god økonomi. Hvis ikke kyllingene er friske eller har det bra, merker vi det med en gang, sier han.

Nyttig å være samvirkebonde
Grundt mener det er flere grunner til at både dyrevelferd og dyrehelsen i Norge er god.

– I Norge har vi konsesjoner på produksjonen, og vi har spredt produksjon over hele landet. Vi er også gode på samarbeid.

I Norge er mye av landbruket samvirkeorganisert som betyr at bøndene eier store deler av matindustrien selv.

– Som eier i Nortura, har jeg tilgang på et godt medlemsapparat som jeg kan støtte meg på. Vi samarbeider også tett med Animalia som faginstans og veterinærer, sier han.

Les hele artikkelen på Norsk Landbrukssamvirke sine nettsider, www.landbruk.no.

 


 

Marked

Det er fortsatt lav storfeslakting og behov for import. Tollen er satt ned t.o.m. 30. september. Det er ikke storfe på reguleringslager nå. Etter telledato 1. oktober forventer vi at slaktingen tar seg opp. Denne uka slaktes det ca. 3 700 storfe og dekningsgraden av norsk vare er 78 prosent.

Det slaktes relativt lite gris også, ca. 16 300 stk. denne uka. Det gir en dekningsgrad på 83 prosent og det tas ut gris fra reguleringslager for å dekke behovet. 

Nå er vi inne i toppukene for lammeslaktingen. Det er innmeldt litt over 69 000 lam og det er godt salg. Det kan likevel bli litt innfrysing, selv om det jobbes aktivt for å unngå det. I tillegg slaktes det ca. 2 000 sau og noe av det går til innfrysing.

 


 

Pris

Fra mandag 16. september reduseres avregningsprisen for lam med kr 2,00 per kg, grunnet redusert avregningspris og økt omsetningsavgift. Fra samme dato reduseres sesongtillegget for lam med kr 0,50 per kg. Samlet gir det en reduksjon i prisen på lam til produsent på kr 2,50 per kg.