Bondevennen nr 15/2020

 

Nytt til grillen fra Gilde og Prior

Hørt om flatbird, grillplanke og grillkobra? Eller har du noen gang testet bøkerøkt biff, kalkunvinger eller burger av får? Nortura lanserer i disse dager et mangfold av spennende grillprodukter. 

Nytt til grillen fra Gilde og Prior

– I år skal det grilles! Denne krevende tiden gir jo mer tid hjemme, så da passer det perfekt å la seg inspirere av de mange spennende nyhetene vi har å friste med til grillen, sier konserndirektør for Nortura salg, kategori og marked, Petter Brinchmann.

Totalt lanseres 25 ulike nyheter fra Gilde og Prior. Her er en oversikt over alle nyhetene fra Gilde og Prior og hvor produktene selges:

Norgesgruppen:

  • Gilde saftig sommerfilet 
  • Gilde krydret lammelår i tynne skiver 
  • Gilde sommerfavoritter (Gilde benfri røkte sommerkoteletter, Gilde grillribbe med grillkrydder og Gilde benfri svinenakke med shawarmakrydder.)
  • Gilde lammelår i skiver med kryddersmør 
  • Gilde baconribs 
  • Gilde marinerte spareribs 
  • Gilde pork belly 
  • Gilde Go & mager bratwurst 
  • Gilde ost og chili-pølse 
  • Prior stekt lårfilet med sitron og kokos
  • Prior flatbird (kun Kiwi)
  • Prior kyllingfilet med skinn (kun Kiwi)
  • Prior kalkunvinger wasabi 
  • Kyllingbryst med skinn og vingebein (kun Meny)

Rema:

  • Gilde Spareribs med hoisinsaus 
  • Gilde kebabburger av får 
  • Gilde spicy grillkobra
  • Gilde chili grillplanke
  • Gilde bøkerøkt biff tynnskåret
  • Gilde tynnskåret nakkefilet
  • Gilde grillpølse kolbasz 
  • Gilde grillpølse Cabanossy

Coop:

  • Gilde bøkerøkte nakkekoteletter
  • Gilde burger av får 

Bunnpris:

  • Gilde burger bacon 
  • Gilde burger storfe

medlem.nortura.no finner du mer om alle produktene.

 


 

Ny løsning for livdyrformidling storfe 

En ny løsning for livdyrformidling storfe planlegges å settes i drift 1. juni. Prosjektet er nå inne i en viktig fase med testing, og 5-6 livdyrformidlere bruker mye av tiden sin på å teste blant annet ny funksjonalitet på Min side og automatisert prisberegning. 

Testingen er veldig viktig for å forsikre oss om at den nye løsningen fungerer som den er tenkt, og vi ber derfor om forståelse for litt lengre responstid disse ukene for at vi på sikt skal kunne tilby bedre service. 

Se mer om den nye løsningen som kommer på medlem.nortura.no/storfe.

 


 

Nortura slakter fremdeles dielam

Selv om Nortura avviklet Sommerlam-varestrømmen i fjor på grunn av liten etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. 

Nortura slakter fremdeles dielam

– Vi har en del kunder med ferskvaredisk som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende, sier Finn Avdem, fagsjef småfe i Norura. 

Dielamma i blir avregna som vanlige lam.

I en artikkel på medlem.nortura.no/smaafe viser vi et eksempel på hvordan økonomien kan bli ved å levere et dielam over 13 kg slaktevekt til Nortura i mai/juni. 

Det er viktig at lammet blir over 13 kg slaktevekt, slik at du får utbetalt grunntilskuddet på kr 4,70. Eksemplet er for en sauebonde i distriktstilskudds-sone 2, i lammering som leverer dielam i en pulje på 15-29 lam og som leverer minimum 5000 kg sau/lam til Nortura i løpet av et år.

 


 

Flere nye fagartikler på gris

De siste ukene har det blitt lagt ut flere nye fagartikler på gris i fagbiblioteket. Artiklene er skrevet av våre rådgivere og veterinærer. 

Det er tre nye artikler i kategorien Helse:

  • SPF - forventninger og utfordringer
  • Porcint circo virus type 2 (PCV2)
  • Rødsjuke

og en ny i kategorien Fôring:

  • Hva skal til for optimalt fôrforbruk hos slaktegris?

Det vil komme flere oppdateringer i fagbiblioteket etter hvert. Logg deg inn på medlem.nortura.no/gris/fagbibliotek for å lese artiklene.

 


 

Prisendringer

Ekstra avtaletillegg for storfe økes denne uken med kr 1,20 per kg til kr 1,90 per kg, tillegget står ut uke 21 som beskrevet i utsendt sms. Fra uke 22 til og med uke 25 er det ekstra avtaletillegget på kr 1,40 per kg. Det er ingen endring i avregningspriser denne uken.