Bondevennen nr 20/2020
Nortura endrer innmeldingsfristen for slakt
Fra 15. juni endres innmeldingsfristen for slaktedyr til tirsdag kl. 08:00 på Min side, og telefoninnmelding til Medlemssenteret til mandag kl. 16:00. Innmeldingsfristen for storfe på avtale er fortsatt søndag kl. 23:59.
For Nortura er det nå to ting som er viktigere enn alt annet:
- Vi må holde oppe leveringsgraden til dagligvarehandelen i en periode hvor de øker sine bestillinger.
- Vi gjøre det som er mulig for å holde ekstrakostnadene med koronaen så lave som mulig.
For å klare det må vi gjøre noen midlertidige endringer både i måten vi produserer på – og hvor vi produserer. For å lykkes med dette trenger vi noe bedre tid til planlegging, ikke minst i høstsesongen. Dette er årsaken til at Nortura nå endrer innmeldingsfristene.
Nye innmeldingsfrister for slaktedyr fra 15. juni 2020 er:
På nett Min side: |
tirsdag kl. 08.00 |
På telefon Nortura Medlemssenter: |
mandag kl. 16.00 |
NB! Innmeldingsfristen for storfe på avtale er fortsatt søndag kl. 23:59.
Prøv sau og lam på grillen
Her er noen eksempler på hva du skal forvente å finne i de ulike kjedene:
REMA:
- Kebabburger av får (nyhet)
- Burger av får med mynte, hvitløk og rosmarin
- Fårefilet naturell
Norgesgruppen (KIWI, Meny, SPAR, Joker, Nærbutikken):
- Krydret lammelår i tynne skiver (nyhet)
- Ekstra saftig lammelår i skiver med kryddersmør (nyhet)
- Lammelår i skiver 1 kg fryst
- Grill-lam 2 kg av lår og bog, fryst
I tillegg leverer Nortura Gilde Hverdagslam i ulike varianter og mange av "Folkets"-grillprodukt.
COOP:
- Burger av får med mynte, hvitløk og rosmarin
- Thulefjord lammepølse nå med Gilde-Logo!
- Gilde Hverdagslam lårskiver og koteletter
Nortura leverer også en del av produkta i "Grill perfekt"-serien til COOP bl.a. fårefilet.
Gode terningkast for våre grillprodukter
Gildes Kebabburger av får, Spicy Grillkobra og Lammelår i skiver får femmer i VGs store grilltest. Det samme gjør Gildes saftige spareribs og Gilde baconribs i Dagbladets test av spareribs!
Klikk.no hadde også nylig en test av grillpølser, der både Gilde og Prior fikk femmere, med Gilde Grillpølser som testvinner! Prior Grillpølser som fikk 2. plass i testen.
Meld inn riktig antall dyr og dyreslag
Det er viktig for oss både for planlegging av inntransport, slakting, og ikke minst videre varestrøm at det er riktig antall dyr og riktig dyreslag som er meldt inn til slakt og leveres.
Dette gjelder alle dyreslag.
For storfe er det kun individinnmelding, og riktig individ skal meldes inn.
Riktig antall i forhold til dyreslag er viktig for plass på dyrebilen, men det er også like viktig i forhold til det vi planlegger avsetning for i markedet.
Må du korrigere din innmelding på forhånd så kan du endre individnummeret på storfe på Min side inntil innmeldingsfristen har gått ut, eller ved å kontakte Medlemssenteret på telefon 95 51 84 00.
Du kan ikke endre antall på innmeldingen eller slette etter at innmeldingsfristen er gått ut.
Løsning for livdyrformidling storfe utsettes
Ny løsning for livdyrformidling storfe som var planlagt å settes i drift 1. juni på Min side må dessverre utsettes.
Dette blant annet for å få med en fullverdig løsning for avregning og fakturering som har vært en utfordring i prosjektet.
Ny dato for løsningen vil komme senere.
Dag Roar Reime slutter i Hå Kylling AS og Nortura Hå
Fra høsten 2020 går han over i stillingen som COO/fabrikksjef i Prima Jæren.
Etter sju år som plassjef ved Nortura Hå og i tillegg Daglig leder i det felleseide selskapet Hå Kylling AS, som er 50/50 eid av Nortura og Jæder, har Dag Roar Reime takket ja til nye utfordringer utenfor Nortura.
Vi vil takke Dag Roar for innsatsen i Nortura de siste sju årene, og ønsker han lykke til på veien videre med nye utfordringer.
Prisendringer
Fra og med 8. juni går avregningsprisen ned for alle klasser og grupper for følgende:
- Ung okse, kastrat og kvige, ned 8 øre per kg
- Ung ku, ku og okse, ned 11 øre per kg
- Kalv under 50 kg ned 6 øre per kg, og kalv over 50 kg ned 10 øre per kg
Nedgangen skyldes reduserte hudverdier.