Nortura i Bondebladet uke 50/2020

 

Pinnekjøtt fra Nortura PROFF til salg for medlemmer

PROFF-markedet ser nå indekser på salg helt ned på 20 % av vanlig omsetning inn mot jul. Julebordene er avlyst og etterspørselen faller dramatisk. Det gjør at vi i år har et stort overskudd av pinnekjøtt som er beregna for PROFF-markedet. I tillegg til salg i medlemsbutikkene vil det bli testa ut nye kanaler for å få solgt partiet.

God jul fra den norske bonden

Koronatiltak som er gjort i det markedet som er målgruppen for PROFF gjør at vi må sette inn tiltak for å få solgt varene, og unngå unødig matsvinn. En stor del av dette partiet vil bli tilgjengelig for medlemmer og ansatte.

Salg gjennom nye kanaler
I tillegg til medlemsbutikkene vil vi også prøve ut en nettløsning for bestilling med levering hjem på døren. Løsningen leveres av Schibsted, og de står for leveranse. Det blir laget en Nortura-profilert nettbutikk der medlemmer kan bestille. Schibsted har leveranse på døren som dekker nesten hele landet (87 % dekning).

Utenom pinnekjøtt vil vi få inn et parti med Tronfjell skinke fra Tynset i dette konseptet. Vi har et betydelig varelager av denne varen som ikke har listing i dagligvarehandelen.

Som Nortura-eier vil du få mer informasjon på e-post om du vil teste ut bestilling på nett med levering hjem på døren.

Se også info på medlemsbutikken sin facebookside, eller på medlem.nortura.no/medlemsbutikk for åpningstider i din butikk.

Løp og kjøp!

 


 

Patent for å ta vare på rundballeplasten

Rundballeplast er jo i vinden om dagen. Kanskje i ordets rette forstand, om en ikke tar vare på den på en god måte. Ragnhild og Finn Engan fra Innhavet i Hamarøy kommune i Nordland, bruker en enkel og rimelig metode for å ta vare på plasten.

Patent for å ta vare på rundballeplasten

Patenten består av 3 plater som er hengsla sammen til ei kasse. Den står i et egna hjørne slik at den 4. veggen, bakveggen, er en del av fjøsveggen. Under har vi to paller som er tilpassa størrelsen på kassa. Kassa står i fôrsentralen hvor en tar av plasten av rundballene. Over kassa henger et betonglodd i ei elektrisk talje.

Før en begynner å fylle kassa med rundballeplast, så legger en i to snører, ei snor på hver kant, som skal brukes til å binde sammen den sammenpressa rundballeplasten. Det blir som en julepakke.

På bakveggen står en skrue som vi henger snøre i. På midten og på alle sidene av pallen, er det bøyde spiker som en hekter snøre i slik at det ligger fast og er stramt.

Hver gang vi har hatt i plast, senker en betongloddet ned på rundballeplasten og presser den sammen. Etter at plasten er sammenpressa og kassa er full, knytter en sammen snørene, og hengsler fra hverandre veggene i kassa og tipper pakken ut på en palle. Så kjøreres den sammenpressa plasthaugen til et egnet sted for lagring. Plasten er klar til å leveres til gjenvinning.

 


 

Fraktet over 20 millioner avlsegg

Torsdag 26. november kjørte Erling Svensgaard sin siste tur til Nortura Samvirkekylling i Våler. Erling har vært vår trofaste sjåfør siden 2001 og har hentet mer enn 20 millioner avlsegg fra Sverige i denne perioden. Nortura Samvirkekylling ruger og klekker daggamle kyllinger.

Erling Svensgaard, Nortura Samvirkekylling

Man kan trygt si at Erling har bidratt godt med å skaffe den norske forbrukeren kylling på middagsbordet da regnestykket viser at turene hans har resultert i over 1 milliard klekte slaktekyllinger over disse årene.

Erling har kjørt 712 400 km, og sovet mer enn 18 måneder til sammen i lastebil siden han startet.

På spørsmål om det har blitt knust noen egg på disse årene mener Erling at det kun er knust 78 egg den gang han var helt fersk i stillingen og på tur nummer to!

Vi takker for hans gode og stødige sjåførjobb gjennom alle disse årene!

 


 

Handle julegaver med Norturaprofil

Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS som gjør at du som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken. Hvorfor ikke gjøre unna litt av julegavehandelen her?

Profilprodukter

Logg inn og velg "Mine avtaleprodukter" øverst til venstre på siden til Bekken & Strøm. Avtaleproduktene har en svært fordelaktig pris. Du kan også handle varer ut over det du finner i avtaleproduktene – både barne- og damemodeller, og få de profilert med Nortura-logo.

Du finner en oversikt over alle avtaleproduktene til Nortura på medlem.nortura.no/profil.

Registrere deg som kunde første gang
Om du vil handle i nettbutikken så må du første gang registrere deg som kunde. Mer informasjon om registrering og avtalekode finner du på medlem.nortura.no/profil.

Lykke til med handelen!

 


 

Marked

Det slaktes ca.4 600 storfe denne uken og dekningsgraden er 100 prosent. Det er fortsatt åpnet for import.

Det slaktes ca. 24 600 gris som gir en dekningsgrad på 81 prosent. Det er åpnet for import.

Det slaktes ca. 4 700 lam, og dette gir en dekning på 249 % og innfrysing. Av sau/ungsau slaktes det i overkant av 700 stykk, noe som gir en dekning på 46 %.

 


 

Pris

Avregningsprisen på slaktegris fra 90,1 kg til 95 kg reduseres med kr. 0,40 per kg, slaktegris fra 95,1 kg til 105 kg reduseres med kr. 0,70 per kg og slaktegris over 105 kg reduseres med kr. 0,40 fra mandag 7. desember. Dette er i henhold til prisnedtrappingsplan før jul for å få mer fersk gris ut i markedet.