Bondevennen nr 3/2021

 

Invitasjon til kretsmøtet – med Teams-lenke

Som Norturaeier vil du med det første motta invitasjon til årets kretsmøte på e-post. Merk deg at invitasjonen har med lenke til selve kretsmøtet – som i år går på Teams.

LOGO TeamsAlle kretsmøtene i år skjer digitalt – alt du trenger er nett-tilgang. Du behøver altså ikke å laste ned noe for å delta på kretsmøtet. Har du ikke nett-tilgang så er det også en mulighet å delta på telefon ved å ringe inn til møtet, du vil da ikke kunne se presentasjoner som deles.

Selve valgene vil også skje elektronisk, i forkant av selve kretsmøtet. Instruksjoner om det får du i invitasjonen.

Det er viktig at du tar vare på invitasjonen og lenken til møtet, eventuelt kopierer den inn i din kalender. Lenken er aktiv, så har du ikke prøvd Teams før så kan du teste for å se hvordan det er å koble seg inn i møtet når det passer deg, da er du bedre forberedt til kretsmøtet.

Vi vil også lage en mer detaljert beskrivelse for hvordan du kobler deg opp i forkant av møtene.

 


 

Mer Gilde hos NorgesGruppen

Fra uke åtte vil Gilde-produkter få mer plass i hyllene i NorgesGruppens butikker. – Det er gode nyheter for at forbrukerfavorittene fra Gilde blir mer tilgjengelig for folk i Norges største dagligvareselskap. Nå blir det enda enklere å velge norsk kjøtt i butikken, sier Karolina Henriksen, Konserndirektør i Nortura.

Mer Gilde hos NorgesGruppen

Gilde er Norges ledende merkevare for kjøtt, og garanterer alltid 100 prosent norsk kjøtt i sine produkter. Mat fra den norske bonden signaliserer både bærekraftig, trygg og god kvalitetsmat. En ny avtale mellom NorgesGruppen og Nortura vil gjøre Gilde langt mer tilgjengelig for folk flest.

– Det er gledelig for oss å signere en avtale der Gilde blir mer tilgjengelig i NorgesGruppens matbutikker i hele Norge. Dette er resultatet av en lengre tids dialog og en naturlig utvikling av samarbeidet, der begge parter ser verdien av å ha velkjente norske merkevarer i sortimentet, sier Vidar Olsen som er Kategoridirektør Ferskvare i NorgesGruppen. Selskapet eier kjedebutikkene Joker, Kiwi, Spar og Meny.

Avtalen gjelder kjøttdeig, karbonadedeig og biffer, og innebærer at Gilde øker sin totale markedsandel fra ca. 24 prosent til 28 prosent i Norge.

Gunstig for den norske bonden
– Vi tror flere Gilde-varer i butikkhyllene blir tatt godt imot av forbrukerne. Produktene er godt kjent hos forbruker, og mange opplever at merkevaren Gilde gir trygghet både for kvalitet og smak, sier Karolina Henriksen i Nortura, som eier merkevaren Gilde.

Endringen skal skje gradvis i henhold til når volumene er tilgjengelig fra Nortura. Gilde kjøttdeig vil i første omgang være tilgjengelig i Kiwi og Gilde karbonadedeig i Meny. I tillegg vil utvalget av Gilde biffer økes i Kiwi.

 


 

Lise Finckenhagen er Priors nye ambassadør

Prior har inngått et langsiktig samarbeid med Lise Finckenhagen, som er en merittert kokk og populær matprofil, blant annet kjent fra flere TV-produksjoner.

– Vi er veldig glade for å ha med Lise på laget. Hun er en dyktig kokk med høy troverdighet. Sammen skal vi formidle matglede og inspirasjon - basert på sunne og bærekraftige, norske råvarer, sier marketingsjef for Prior, Kirsti Wiker Rönnmark.

Finckenhagen vil formidle sunn matglede og fristelse gjennom året, og blir først å se i Priors nye januar-kampanje.

Priors nye januar-kampanje

Lise Finckenhagen gleder seg til samarbeidet og er stolt av å få være Prior-ambassadør. Ifølge Finckenhagen finnes det knapt en råvare som er så allsidig som kylling.

 


 

Tilsynskampanje svin 2021-2022

Som kjent for de fleste svineprodusenter skal Mattilsynet gjennomføre en tilsynskampanje på gris i 2021 og 2022. På medlem.nortura.no/gris vil vi legge ut informasjon om kampanjen.

Området på medlemsweben lenker også til Mattilsynets veiledere for tilsynskampanjen. Veilederne har blitt samlet til nå 10 fokusområder. Nortura har laget en kort oppsummering på video om de ti punktene som vil bli vektlagt – logg inn på siden og se.

 


 

Småfeslakting på Forus

For å sikre en effektiv slakting av småfe er det på Forus satt opp slakting i uke 4, 6, 8, 9 og 11 fram til påske. Innmeldingsfrist mandag kl 16.00 på telefon, eller tirsdag kl 08.00 på Min side uka før.

 


 

Fugleinfluensa: Veien videre

Mattilsynet gikk ut med melding den 8. januar om at høyrisikoområdet for fugleinfluensa i hele Sør-Norge fra og med Trøndelag og sørover opprettholdes.

Bakgrunnen er at det fremdeles er risiko for spredning av fugleinfluensa i Norge. Fjørfe må fremdeles holdes inne, og det er forbudt å jakte enkelte fugler i alle fylker sør for Nordland.

Veterinærinstituttet har på oppdrag fra Mattilsynet utarbeidet en Statusrapport for høypatogen aviær influensa (HPAI) i Norge med anbefalinger per 7.1.2021. Rapporten er klar på at det nå er størst risiko for smitte i Rogaland.

Situasjonen med smitte i villfuglbestanden må vi regne med å leve med framover og vi må finne gode måter å løse hverdagen på til tross for dette. 

Se mer på medlem.nortura.no/fjorfe