Bondevennen nr 35/2021

 

Øyvind Hebnes ny tilførselsleder i Agro

Øyvind Hebnes har fra 1. november gått over i ny stilling som tilførselsleder i Agro, Ingvill Jørgensen er tilbake som vikar inntil ny person er på plass som organisasjonsleder i Agro og Vest.

Øyvind Hebnes

Øyvind tar over som tilførselsleder etter Siri Kvam Haugland. Siri går over i ny jobb som seniorrådgiver innen tilførsel i Agro, der hun ser fram til å jobbe mer aktivt og operativt ute blant produsentene enn det som har vært mulig for henne i rollen som tilførselsleder.

Øyvind startet i Nortura i februar og er allerede godt kjent blant eierne i området, og da spesielt de tillitsvalgte eirene som han har jobbet tettest opp mot.

– Vi er glade for at Øyvind har takket ja til en sentral lederrolle hos oss, der viktigste oppgave er å utvikle teamet på tilførsel og rådgiving i Agro med hovedfokus på å ta godt vare på de medlemmene vi har og samtidig å øke tilførselsandelen av slakt i et sterkt konkurranseutsatt område, sier leder for tilførsel og rådgivning i Nortura, Karin Røhne.

– Det var godt å få Ingvill tilbake som vikar i denne perioden vi går inn i, med planlegging mot vinterens kretsmøter og aktiviteter ute i kretsene, sier organisasjonssjef i Nortura, Tor Olav Brandtzæg.

 


 

Prisnedtrapping og slaktestrategi før jul

Fra mandag 6. desember starter den planlagte prisnedtrappingen for slaktegris. Dette gjøres for å få mer ferskt svinekjøtt før jul og øke tilgangen av ribbe før jul. For å maksimere inntekta di er det viktig at du som svineprodusent tilpasser slaktingen til prisløypa.

Årets prisnedgang følger samme mønster som tidligere år og vi vet at dette gir oss økte leveranser av gris før jul. Du som svineprodusent vil oppnå økonomisk gevinst ved å endre slaktestrategi i samsvar med prisjusteringen og markedets behov for ferskt svinekjøtt.

Se oversikten på medlem.nortura.no/gris eller i utsendt nyhetsbrev.

 


 

Avlivingskurs for svineprodusenter, Forus

Fredag 26. november og onsdag 1. desember arrangerer Nortura avlivingskurs for svineprodusenter på Nortura Forus. Det er til sammen fire kurs, hhv kl 09:00 - 11:00 og kl. 12:00 - 14:00 begge dagene.

Hensikten med kurset er at du som arbeider med gris skal bli tryggere på gjeldene regelverk og det praktiske rundt avliving av gris. Kurset inneholder både teoretisk og praktisk tilnærming til avliving, blant annet håndtering og fiksering av dyr, stikking og avblødning og kontroll at grisen er død.

Det kan være maks 10 deltagere per kurs. Kurset er for Nortura-produsenter, avløsere og veterinærer.

Påmelding på e-post til  marie.nokling@nortura.no  eller stian.espedal@nortura.no  Og det er «førstemann til mølla» som gjelder. Oppgi ønsket dato og klokkeslett.

Kurset inkluderer lunsj i kantinen på slakteriet.kl 11-12.

 


 

Bestill øremerker tidlig, få maks rabatt

Årets sauemerkekampanje startet 1. november, bestill innen første frist for å oppnå 25 % rabatt på merkene. Nortura gir fortsatt kr 12,- i pristilskudd for kjøp av det elektroniske øremerket Combi E23.

Tilskuddet vil bli avregnet på slakteoppgjøret i forbindelse med slakting av dyr som blir levert med elektronisk øremerke. Sammen med rabatten fra OS ID gjør dette at du får en svært gunstig pris på norskproduserte øremerker av høy kvalitet. 

Rabattfrister

 • 25 % rabatt ved bestilling på nett senest 22. november 2021
 • 20 % rabatt ved bestilling på nett senest 20. januar 2022
 • 13 % rabatt ved bestilling på nett senest 1. mars 2022 

Bestill returmerker samtidig

Retur-, øko- og slakterimerker kjøper du fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill returmerker for neste slaktesesong når du bestiller de vanlige sauemerkene dine, så unngår du ekstra portokostnader.

 


 

Julemøter i Agro og Vest

Nortura arrangerer julemøter for medlemmer nå som landet er åpnet for å kunne komme sammen igjen. Om smittesituasjonen endrer seg så kan møtene bli avlyst på kort varsel, det håper vi selvsagt ikke skjer.

Så langt er disse møta er satt opp:

 • Julemøte på Kvåstunet, Lyngdal, 22. nov. kl. 19.00. Frist påmelding 15.11.
 • Julemøte på Vaulali, Bjørheimsbygd, 23. nov. kl. 19.30. Frist påmelding 16.11.
 • Førjulsmøte krets Kristiansand, Vennesla, 24. nov. kl. 19.30 på Finsland Bedehus. Frist for påmelding 16.11.
 • Julebiff på kantina Egersundsanlegget, 24. nov. kl. 19.00. Frist påmelding 16.11. Om behov vil en her lage nytt møte 8. des. i tillegg.
 • Julebiff på Holt VGS, Tvedestrand, 30. nov. kl. 19.00. Frist påmelding 22.11.
 • Julemøte på Sylvgarden Hotell, Rysstad, 2. des. kl. 18.30. Frist påmelding 25.11.
 • Julemøte på Kantina Forusanlegget, 7. des. kl. 19.00. Frist påmelding 30.11.
 • Julemøte på Park Hotell, Voss, 13. des. kl. 19.30. Frist påmelding 6.12.
 • Julemøte på Skjold Arena, Vindafjord, 15. des. kl. 19.30. Frist påmelding 6.12.

For påmelding, sjå Aktiviteter på medlemssida til Nortura, her vil program også bli lagt inn. Det kan bli planlagt flere møter framover – så sjekk på medlem.nortura.no.

NB!! Viktig å melde seg på før fristen då det skal serveres julemat på alle møtene.

Vel møtt!