Bondevennen nr 28/2022

 

Høstnyheter fra Nortura

Gildes Stjernebacon går tilbake til seks skiver i pakka, etter et stort engasjement fra forbrukerne. Nytt denne høsten er også flere smaker i Gildes Turmat.

Høstnyheter 2022 fra Gilde og Prior

– Vi har over tid fått mange spørsmål fra folk som savnet den gamle pakken med seks baconskiver, så nå legger vi den siste skiven tilbake i pakken og lytter til kundene våre. Gilde Stjernebacon kommer nå med 140 gram, og seks skiver bacon i pakken, for å glede våre baconelskere, sier Bente Avseth-Bakke, senior markedssjef for Gilde.

Gilde Turmat Tikka Masala, PRIOR spiseklar kyllingfilet, Gilde Kystbacon, PRIORs biffer fra den aller møreste delen av kalkunfileten, store julepakker med Gilde roastbiff og håndlaget julesylte er noen av nyhetene fra Nortura denne høsten - der smak er den viktige driveren.

Se mer om alle nyhetene, og i hvilke butikker de finnes på medlem.nortura.no.

 


 

Har dyra merker?

Fra tid til annen opplever vi at det kommer inn storfe som mangler ett eller begge merkene. Slakteriet skal i henhold til Mattilsynets regelverk, påse at dyr som ankommer slakteriet er korrekt identifisert, dvs. at dyr uten øremerker ikke skal leveres til slakt.

Ku med 2 merker

Oppdager du at dyra mangler merker så bestill erstatningsmerke på OS ID, håndskrevne merker er ikke tillatt.

Noen ganger oppdager man at dyret har mistet ett merke den dagen det skal leveres. Da er det viktig at du sender med egenerklæringsskjema. Skulle det siste merket blir borte på vei til slakteriet, så har vi da dokumentasjon på opprinnelsen til dyret. Klarer vi ikke å dokumentere opprinnelse på dyret kan det i verste fall bli kassert.

Les mer på medlem.nortura.no/storfe.

 


 

Ny Bonde-samling i Vest

Både unge og nye bønder er velkomne når Vestland Bondelag, TINE, Nortura, Landkreditt Bank, Felleskjøpet Agri og Gartnerhallen inviterer til seminar 18. og 19. november i Sogndal.

Mer informasjon og påmelding er lenket i kalenderen på medlem.nortura.no, eller direkte på www.bondelaget.no/vestland/nyhende/ny-bonde-samling-i-sogndal.

Påmeldingsfristen er 15. oktober!

 


 

Endring i prisløypa for gris, storfe og lam

For å oppnå et prisuttak i 2. halvår 2022 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE), gjøres følgende endringer i prisløypa for engrospris.

Gris

  • Fra mandag 26. september (uke 39): Engrospris opp kr 0,50 per kg
  • Fra mandag 10. oktober (uke 41): Engrospris opp kr 0,50 per kg

I den opprinnelige prisløypa var oppgangen på kr 0,40 per kg begge datoene.

Storfe

  • Fra mandag 7. november (uke 45): Engrospris opp kr 1,10 per kg.

I den opprinnelige prisløypa var oppgangen på kr 0,90 per kg.

Lam

  • Ingen endring fra mandag 26. september (uke 39).

I den opprinnelige prisløypa var det en nedgang på kr 0,50 per kg.

De øvrige endringene gjennomføres som planlagt for gris, storfe og lam.

 


 

Leveranse av ull i Egersund

Fra oktober kan ull leveres i container ved Nortura-fabrikken i Egersund kun når anlegget er åpent, det vil si mellom kl. 07.00 og 15.00 alle hverdager.

Det er nødvending å ha porten til fabrikkområdet og inn i fabrikken stengt utenfor normal arbeidstid. Dagens ordning der teknisk vakt åpner porten vil derfor bli avviklet.

 


 

Bjerkreimsmarken 2022

Bjerkreimsmarken som arrangeres 23.- 25. september er en tradisjonsrik «marken» som har etablert seg som en av regionens største i sitt slag. Det er en av Rogalands største landbruksmesser og en folkefest for hele regionen!

Her får du utstilling av dyr og landbruksmaskiner, musikk og dans av lokale aktører, konkurranser, kunst og håndverk og gode tilbud på alt fra lokalmat til varmepumper.

Kom innom Nortura sin stand!

 


 

Prisendringer

Avregningsprisen for lam går ned med kr. 0,70 pr kg fra mandag 19. september grunnet redusert engrospris, samtidig går sesongtillegget ned med kr. 0,50 pr kg. Dette er i henhold til prisløype. Smågrisprisen reduseres med kr. 30,- pr stk fra samme dato, prisen for helsegris ved 25 kg blir da kr 1090,- pr stk.