Eggsalget til himmels i påsken

Nortura, påsken 2015:

(Oslo, 31.03.15) Mattradisjonene står sterkt i Norge, og egg, bacon, grillpølser og lammestek er for mange nordmenn en viktig del av påsken. De siste ukene og dagene har Nortura jobbet på spreng for å sikre at det finnes nok produkter ute i butikk til å møte etterspørselen.

Egg til påskeVisste du for eksempel at vi spiser nesten 3 ganger så mye bacon i løpet av påskeuken enn ellers?

Egg er en essensiell del av utvalget på frokostbordet for svært mange i påsken.

Nortura har hatt et meget godt påskesalg og har levert ut 1707 tonn med egg i uke 12 og 13. Dette er 10 tonn over salget i samme periode i 2014.

Pakkeriene har hatt gode produksjonsdager og det har vært nok egg å pakke.

For å sikre nok egg også etter påske vil det være full produksjon ved Norturas fabrikker også 2. påskedag.

Det har vært tatt i bruk overtid både kveld og i helg de siste ukene for å få pakket alle eggene slik at de når ut til forbruker i tid til påske. Det skal være nok egg i butikk for at alle skal kunne nyte gode måltider i påsken.

Nordmenn er også storforbrukere av bacon, grillpølser og lammestek i påsken:

  • Mens vi spiser omtrent 111 tonn bacon i uka til vanlig, anslås det at vi spiser 300 tonn bacon selve påskeuka.
  • Grillpølser skaper ekstra hygge på mange skiturer denne påsken. Vi spiser omtrent 1200 tonn grillpølser i påskeuka, mot et gjennomsnitt på under 300 tonn i uka for øvrig.
  • For mange er lammestek en selvfølge som middag i påsken. I løpet av påsken selges det ca. 900 tonn lammestek/lammelår i norsk dagligvare. Det er grunn til å tro at minst 500 tonn spises selve påskeuka. På årsbasis selges det 2600 tonn lammestek/lammelår.

 

(Kilde: Nielsen. Gjennomsnittlige tall.)