Søk:

Verktøylinje

Flere vinnere kåret i grillkampen

(Oslo, 24.06.14) De 30 vinnerne i Gildes grillkonkurranse er nå kåret, og vinnerne mottar en designergrill, designet av Snøhetta.

De 30 vinnerne i Gildes grillkonkurranse er nå kåret, og vinnerne mottar en designergrill, designet av Snøhetta.

– Grillene er på vei ut i disse dager. Nordmenn elsker både grilling og nærmiljøet sitt. Responsen har vært enorm, sier Elin Ytterdahl Tohje, informasjonsdirektør i Nortura.

Gilde feirer i år sin egen 50-årsdag og inviterte i vår hele Norge til en grillkonkurranse.

Grillene vil stå på steder der mange mennesker får glede av dem.

Grillene er designet av arkitektkontoret Snøhetta. Folk kunne foreslå og stemme på steder i Norge hvor én av de 30 designergrillene i konkurransen skulle utplasseres.

Overveldende respons
Nesten 8.000 nordmenn har deltatt i konkurransen og registrert sin favorittplassering av designergrillen fra Snøhetta og Gilde. Vinnerplasseringene er ulike parker, strender, idrettsplasser og høyskoler rundt omkring i landet.

– De som har deltatt i konkurransen har vist stort engasjement. Forslagene har strømmet inn fra hele landet, sier Ytterdahl Tohje. De første 25 designergrillene er allerede på plass. I løpet av neste uke er alle grillene plassert ut. Vi håper grillene vil være til stor glede for så mange som mulig, sier Ytterdahl Tohje i Nortura.

Robust designergrill
Arkitektkontoret Snøhetta har designet grillen som passer like godt inn på en rasteplass i skogen eller på en offentlig badestrand.

– Gjennom en kombinasjon av lys fiberarmert betong og rustfritt stål har vi laget en folkelig og robust grill som i seg selv er en liten skulptur, sier Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og direktør i Snøhetta.