Hederspris til Nortura og KLF

(04.05.18) Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) har fått Matmerks hederspris for arbeidet med å få på plass en bransjeavtale for alle slakterier.

Bjørn-Ole Juul-Hansen, Nina Sundqvist og Hans Thorn Wittussen
Fra venstre Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm.direktør i KLF, Nina Sundqvist adm.direktør i Matmerk, og Hans Thorn Wittussen visekonsernsjef i Nortura.

– Vi ønsker å hedre de to som har gått i front for å sikre et felles løft for hele kjøttbransjen, Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF). Konkurransen mellom slakteriene skal ikke dreie seg om å kreve mindre fra produsentene, men å levere bedre, sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun delte ut prisen under NM i kjøttprodukter (se under) onsdag ettermiddag.

Bedre garanti
Avtalen skal sikre at alle slakteriene som er tilknyttet Kvalitetssystemet i landbruket (KSL) følger opp produsentene på samme måte og sikrer at KSL følges.

Det betyr en bedre garanti for at kun kjøtt fra produsenter som kan dokumentere at de følger norske lover og regler, kan brukes i produkter som merkes med Nyt Norge. Det gir både tillit hos forbruker og skaper økt konkurransekraft for norske kjøtt- og fjørfeprodukter, skriver Matmerk i sin begrunnelse.

 

NM i kjøttprodukter
Edle medaljer til Gilde og Prior-produkter

Nortura ble tildelt fire gull, to sølv og en bronse under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter i går, se hele saken og hvilke produkter vi fikk medaljer for på nortura.no