Søk:

Verktøylinje

Innfører Joika-pant

(Oslo, 13.02.14) Nordmenn har hamstret Joika til vinterferien i over femti år. Noen hermetikkbokser blir glemt og går ut på dato. I anledning lanseringen av Joika på pose, lover nå Nortura ny Joika i retur dersom du finner en gammel Joika-boks på hytta.

Joika boksEn ny undersøkelse utført av YouGov for Nortura viser at over 30 prosent av de spurte forbinder Joika med tur- og hytteliv. Det betyr at mange har Joika på menyen i vinterferieuken, og kanskje dukker det opp en overraskelse bakerst i hytteskapet. 

- Mange har et forhold til Joika, og mange av oss har båret boks etter boks i ryggsekken på vei til vinterferie på hytta. Dette er mat som har holdbarhet på seks år, og da er det jo mulig at boksene blir stående en stund. Derfor innfører vi nå Joika-pant. Dersom Joika-boksen har passert best-før dato, kan du kontakte oss og få en ny pose eller boks med Joika, sier informasjonssjef i Nortura, Elin Ytterdahl Tohje.

Færre kjøper boks
I følge undersøkelsen spiser de fleste middag på boks når de har liten tid eller er alene. Færre av oss spiser mat fra hermetikkboks nå enn det som var vanlig tidligere, og rundt halvparten sier de sjelden spiser middagsmat på boks. Joika i pose ble lansert denne måneden, og det har allerede fått mye oppmerksomhet blant Joika-elskere. Posene er trolig godt nytt for hyttefolket. 

- Joika-posene har litt kortere holdbarhet, men holder likevel et helt år. Og du verden for en god nyhet for de som har et stykke å gå til hytta. Joika-posene er atskillig lettere enn hermetikkboksen, lover Ytterdahl Tohje. 

Slik returnerer du Joika-boksen
Og om du har en Joika-boks på hytta som har passert best-før dato, så kan du knipse et bilde av den, sende den til joika@nortura.no eller legge det ut på instagram med #joikapant. Skriv om du vil ha Joika på boks eller pose, så får du denne i retur i løpet av et par uker. Se gjerne også joika.no for mer informasjon.