Søk:

Verktøylinje

Inngår samarbeid med mesterkokk

(Oslo, 11.03.14) Nortura PROFF har signert en samarbeidsavtale med Stavanger-kokken Christopher Davidsen.

Nortura PROFF har signert en samarbeidsavtale med Stavanger-kokken Christopher Davidsen.Christopher Davidsen vant i fjor semifinalen i Global Chef Challenge i Göteborg i mai 2013 i konkurranse med Nord-Europas beste kokker. I juli skal han representere Nord-Europa på verdenskongressen for kokker i prestisjetunge WACS (World Association of Chefs Societies).

– Christopher Davidsen er en meget dyktig kokk som vi gleder oss til å samarbeide med. Vi har stor tro på Christopher som konkurranse-kokk og syntes det er viktig å støtte opp og løfte frem de som går i spissen for vår bransje, sier Hilde Klerck-Nilssen, markedssjef i Nortura PROFF.

Nortura og Davidsen skal blant annet samarbeide på flere prosjekter innen konseptutvikling, og med å fremme flotte, norske råvarer. Nortura vil også levere råvarer til kokkens trening og konkurranseforberedelser ifm. WACS.

Om WACS
Verdenskongressen for kokker i regi av WACS (World Association of Chefs Societies), regnes blant de mest prestisjetunge arrangementene i bransjen verden over. WACS 2014 skal arrangeres i Stavanger 2. til 5. juli 2014. Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) er arrangør.

WACS ble etablert i Paris i 1930 og har siden da arrangert kongress hvert annet år. I tillegg til kongress avvikles storhusholdningsmesse og finale for internasjonale kokk- og konditorkonkurranser.

NKL arrangerte kongressen i 1994, og det går fortsatt gjetord om faglige, kulturelle og opplevelsesrike dager i Stavanger sommeren 1994. I 2009 søkte NKL om på nytt om å arrangere kongressen i Norge og Stavanger. På kongressen i Chile i 2010, ble det vedtatt at kongressen for 2014 skulle tildeles NKL og NKLs laug som arrangør.

Kongressen for 2014 har fått navnet "Taste of Norway 2014" (Kongressen), og gjennomføringen av denne er lagt til WACS 2014. Kongressen vil bli avholdt i Stavanger.

 

Om Nortura
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok