Søk:

Verktøylinje

Joika endres for første gang

(Oslo, 03.02.14) Etter 54 år i boks kommer Joika i ny utgave. I tillegg til originalen, kan sultne nordmenn nå også få kjøpt boksyndlingen i pose.

Joika i pose
Joika-kakene på pose vil være tilgjengelig i butikker og dagligvarehandel fra februar. 

Joika er Norges mest solgte middagshermetikk gjennom 50 år. De tradisjonsrike Joika-kakene utgjør nær halvparten av Norturas totale hermetikk-salg. Nå kommer hermetikk-yndlingen i ny drakt, og blir akkompagnert med en tilleggsversjon med mildere smak og barnevennlige mini-boller.

- Fargen på emballasjen vil være den samme, og man vil absolutt kjenne igjen Joika. Men vi har i det siste sett at salget på boksmat går litt nedover. Så nå vil vi fornye oss og nå ut til nye kundegrupper, sier produktsjef i Nortura, Ida Mellbye Løvås.

665 tonn Joika
I fjor solgte Nortura 665 tonn Joika-bokser. Dette utgjør ca. 830.000 bokser med 800 gram Joika-kaker. Med det er Joika fremdeles Norges nest mest kjøpte boksemat- bare slått av Spaghetti à la Capri. Selv om Joika fremdeles selges i hopetall har salget gått litt ned fra år til år.

- Nordmenns matvaner er i endring hele tiden, men Joika er en sterk og tradisjonsrik merkevare. Vi tror at det nostalgiske forholdet mange har til Joika kan gjøre at flere gjenoppdager produktet når det kommer inn i ny forpakning, sier Mellbye Løvås.

Sammen med sauser og supper
Den nye Joika-utgaven vil nå bli plassert sammen med sauser og ferdigsupper i butikker rundt om i landet. I tillegg til at det lanseres to versjoner av Joika i pose, vil man også fortsatt få de originale Joika-bollene i boks.

- Vi har fremdeles mange fans rundt om i landet som vil finne den gode gamle boksen der den alltid har stått, sier Mellbye Løvås.

Tur-kompisen
Pakningen gjør at Joika blir lettere å frakte, og den vil fremdeles ha lang holdbarhetstid. Dermed passer den fremdeles godt på hytta.

- Salget av Joika går spesielt opp rundt påsketider og på høsten. Vi vet at mange har Joika-bokser stående på hytta for en enkel og ordentlig middag etter en lang tur. Nå blir den også lettere å ha med seg, sier Mellbye Løvås.