Søk:

Verktøylinje

Klar for grillsesongen

(Oslo, 24.04.14) Nortura gjør seg klar for grillsesongen med storsatsing på blant annet hamburgere. I tillegg er årets nyheter inspirert av både det asiatiske og sør-amerikanske kjøkken.

Gilde Gourmetburger med timian og havsaltGrillfavorittene hamburgere og spesialpølser opplevde stor vekst i fjor. Også i år er det lagt stor vekt på nyheter innenfor disse kategoriene fra Gilde og Prior.

- Vi lanserer en rekke saftige og smakfulle hamburgere og pølser med spennende smaker, i tillegg til de klassiske grillfavorittene av storfe, lam og svin. Våre kokker og kjøtteksperter har også brukt mye tid på å utvikle mange gode marinader og krydder som passer perfekt til grillkjøttet, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

Hamburgere i mange varianter står på menyen når Nortura gjør seg klar til årets grillsesong.

- Vi opplever en kraftig vekst i markedet for ferske hamburgere, og da spesielt i segmentene for små burgere, såkalte sliders, i tillegg til store burgere, sier Ytterdahl Tohje.

Utvider Gourmet-serien
Fra Gilde lanseres det flere nye produkter i disse segmentene, deriblant beef sliders og stor 180 grams hamburger.

- Begge har høyt kjøttinnhold, hele 94 prosent, for å sikre den gode og rene kjøttsmaken. Og vi bruker selvsagt hundre prosent norsk kjøttråvarer, sier Ytterdahl Tohje.

I tillegg utvides den svært populære Gourmetburger-serien med nye smaksvarianter. Gourmetburger Charolais & Limousin har fått navnet sitt fra de to ulike storfe-rasene Charolais og Limousin, som i kombinasjon gir en helt unik kjøttsmak. Gourmetburger-serien utvides også med en smakfull variant med grovt pepper & hvitløk.

Inspirert av Sør-Amerika
Det blir også nye smaker for pølseelskerne denne sommeren. I tillegg til nylanseringen Supergrill, lanseres også Groovy Chicken & Pork, som består av 50/50 kylling og svinekjøtt. Sør Amerika er vinden blant annet på grunn av fotball-VM, og kjøttekspertene i Nortura har latt seg inspirere av sør-amerikanske smaker. Nyheten er derfor krydret med den argentinske utgaven av Italias pesto, chimichurry.

Smaksrike Prior-nyheter
Hvitt kjøtt blir stadig populært mer på grillen, og Prior kommer med flere nye varianter i år.

- Vi lanserte asiatiskinspirerte grillspyd i fjor, og tror mange vil sette pris på gjensynet med denne i år. I tillegg utvider vi sortimentet med blant annet Spicy Thai lårmix, en ferdiggrillet lårmix som er krydret med blant annet ingefær, paprika og koriander. En annen fjorårsfavoritt som kommer tilbake er den smaksrike spesialpølsen fra Prior med Paprika og Chili. Dette er et fantastisk produkt som solgte godt i fjor og som vi virkelig har tro på fremover, sier Ytterdahl Tohje.

 

Nortura SA
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok.