Søk:

Verktøylinje

Minnemarkering Nortura Malvik

(Malvik, 18.06.14) Det har i dag vært en minnemarkering ved Nortura Malvik for Geir Arne Randa (32) som omkom i en arbeidsulykke ved anlegget mandag morgen.

Geir ArneMedarbeidere, fabrikkledelse, bedriftshelsetjeneste, prest og representanter for konsernledelsen var tilstede i minnemarkeringen som startet kl. 12.00 i dag.

- Vi fikk samlet alle sammen og det gjorde godt å være sammen og høre gode ord om Geir Arne og om hvordan vi som er igjen kan komme oss videre. Det viktigste i dagene og ukene framover  blir å sørge for at vi får svar på hva som skjedde, slik at noe slikt aldri kan skje igjen, sier fabrikksjef Sondre Halseth.

Geir Arne Randa bodde i Flornes i Stjørdal kommune. Han tok fagbrevet sitt som slakter ved Nortura Fosen og har vært ansatt i kjøttsamvirket siden 2001. Da Nortura Fosen ble lagt ned og Nortura Malvik åpnet i 2010, fulgte Geir Arne med. Først i slakteavdelingen og deretter i avdelingen for såkalte plussprodukter, det vil si råstoff fra slakteprosessen som ikke skal brukes til mat. Det var under arbeid i denne avdelingen at ulykken skjedde mandag morgen.

- Det er medarbeidere som Geir Arne som er ryggraden i Nortura; stolte, lojale, dyktige fagpersoner, medmennesker og kolleger. Det er så ufattelig tungt at han ble revet bort mens han gjorde jobben sin for oss. Dette berører alle i Nortura, over hele landet, både medarbeidere og bønder som leverer til oss, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

- Sikkerhet for våre medarbeidere har prioritet nummer èn, og vi må nå finne ut av hvordan denne ulykken kunne skje. Nå går våre dypeste medfølelse til familie og kolleger.

Nortura vil i tida framover samarbeide med politi og arbeidstilsyn for å kartlegge årsaken til ulykken. Samtlige Nortura-fabrikker flagger på halv stang på begravelsesdagen, slik de også gjorde på mandag.

NB: Bildet er privat og gjengis i samtykke med familien.