Søk:

Verktøylinje

Nortura i Bondebladet uke 18/2016

Årets grillnyheter fra Gilde og Prior

Denne uka starter grillsesongen i butikk, og forhåpentligvis er også grillværet rett rundt hjørnet. Årets nyheter fra Gilde og Prior er utviklet i tett samarbeid med hver enkelt kjede.

Utvalgte grillprodukter fra årets sortiment

Rema
For Rema lanserer vi denne sesongen et nytt, hot konsept; Chili Klaus! Konseptet er utviklet i samarbeid med det danske YouTube-fenomenet ved samme navn. Chili Klaus er en stor chili-entusiast og spesielt kjent for filmene der han utfordrer kjente personer til å spise rå chili.

I utviklingen av produktene har han vært opptatt av hvordan ulike typer chili skal mikses for å oppnå rett smak. Produktene i serien er Gilde Chilidog Habanero, Gilde Chilidog-brett med 3 ulike smaker, Gilde Chili biff Mørbrad Chili Cayenne, Gilde Chili biff Entrecote Chili Ghost, Prior Chilidog Mild Habanero og Prior Chili Vingemix Habanero.
 
I tillegg videreføres det ordinære grillsamarbeidet med Rema. Nyhetene denne sesongen er blant annet to rå, smakfulle pølser med 96 % kjøtt; Gilde Helt rå Bratwurst og Gilde Helt rå Salsiccia.
 
Coop
I Coop-butikkene vil forbruker finne et bredt utvalg av Gilde og Prior grillklassikere, som Gilde Marinert flintstek, Gilde Grillribbe, Gilde Røkte sommerkoteletter, Gilde Storfe Mørbradbiff, Prior Grillpølser, Prior Kalkun grillskiver og Prior Grillspyd.

Vi viderefører også favorittene fra Coop Grill Perfekt: Gilde Hamburger, Gilde Gourmetburger m havsalt og timian, og pølsene Gilde Pepperoni og ost og Gilde Spicy Spanish. 1 av 3 av alle grillmåltider inneholder pølser, og de ekstra store grillpølsene, Gilde Supergrill, videreføres eksklusivt for Coop med flere smaker.
 
Norgesgruppen
Vi lanserer et nytt grillkonsept som blir å finne i alle Norgesgruppen sine butikker denne sesongen; Grillfest med familien. Produktserien vil inneholde et ekstra bredt utvalg produkter – noe for alle i familien.

Konseptet omfatter en kombinasjon av rødt og hvitt kjøtt, både med og uten marinader, burgere, pølser, og "slow cooked"-produkter. Gilde New York Strip, Gilde Pork Belly bit uten svor, Gilde Pulled Beef, Gilde Texas Homestyle burger og Prior Homestyle burger av kalkun er noen av produktene.
 
Hos Spar og Joker lanserer vi en ny hamburger, Gilde Som hjemmelaget burger.

 


 

Slakteanalyse storfe

Det ble i fjor utarbeidet en analyse av slaktedata storfe på Min side. Analysen viser tall for slaktevekt, klasse, fettgruppe, tilvekst, verdi per dyr og verdi per kg. Du kan sammenligne egne verdier med middel for Nortura.

Denne analysen er en god erstatter for ROS-analysen som fortsatt noen etterlyser på storfe. ROS-analysen på storfe ble som kjent tatt bort i 2010 på bakgrunn av at den ikke skilte på ulike raser, og dermed ble oppfattet urettferdig i forhold til sammenligning og premiering.

Slakteanalysen på Min side kan beregnes for de perioder du som produsent ønsker, den viser verdier per kategori og en kan velge rasetype. Egne verdier kan sammenlignes med middel for Nortura i samme periode. Slakteanalyse storfe ble lagt ut som en del av Min side i 2015.

Det er tidligere utviklet ulike rapporter for gris, der også slakteanalyse er en av de. Dette er rapporter og analyser som er mer dynamiske enn de tidligere ROS-analysene. For småfe er det fortsatt sammenligninger og premiering etter ROS-analysen, men det vil komme en slakteanalyse for småfe også på Min side.

Bildeillustrasjon slakteanalyse

Du finner slakteanalysen i menyen under rapporter på Min side.

 


 

Fagutvalgene i Nortura

Styret har oppnevnt fagutvalgene for 2016 – 2017, nye representanter som er oppnevnt i 2016 er anmerket bak navnet.

Selv om det er dyreslagsrepresentantene i de 6 Arbeidsutvalgene som i praksis utgjør fagutvalgene, så er det styret som formelt oppnevner de 5 fagutvalgene. Fagutvalgene er rådgivende for administrasjonen i Nortura SA innen produksjons- og markedsforhold samt strategisk utvikling innen dyreslagene.

FAGUTVALG GRIS

  • Nils Henry Haugen, region Øst
  • Merete Sund, region Nord-Norge
  • Rigmor Hustad (ny), region Midt-Norge
  • Jon Leif H. Eikaas, region Agro
  • Ragnhild Døving (ny), region Vest
  • Arne Elias Østerås, region Innlandet

FAGUTVALG STORFE

  • Jan Erik Fløtre, region Vest
  • Fred Tore Fagereng (ny), region Nord-Norge
  • Trude Sandstad Elnes (ny), region Midt-Norge
  • Martin Mæland (ny), region Agro
  • Stein Rønjus Hålien (ny), region Innlandet
  • Håkon Blakkisrud, region Øst

FAGUTVALG SMÅFE

  • Audun Meland, region Agro
  • Britt Karin Flaata (ny), region Øst
  • Ragnhild Engan, region Nord-Norge
  • Ragnar Valstad, region Midt-Norge
  • Reidar Kallestad, region Vest
  • Hilde Stokke Odden (ny), region Innlandet

FAGUTVALG EGG

  • Anne Lise Kindingstad, region Agro
  • Gunnar H. Li, region Øst
  • Svein Slåtsveen, region Nord-Norge
  • Kolbjørn Frøseth (ny), region Midt-Norge
  • Jan Roy Eide, region Vest
  • Jon Einar Høystad, region Innlandet

FAGUTVALG FJØRFEKJØTT

  • Ole Johannes Egeland, region Øst
  • Halvor Oustad, tilleggsrepresentant
  • Arnt Ove Løvås, region Midt-Norge
  • Svein Helge Lærdal, region Vest
  • Sigurd Høyland (ny), region Agro
  • Terje Hagen, region Innlandet
  • Øystein Mysen, region Øst

Alle fagutvalgene har i tillegg en representant hver fra styret i Nortura, og representant fra administrasjon og sekretærer i fagutvalgene er fra Nortura. Kontaktinformasjon finnes på fagutvalg.

 


 

Prior Egg kampanjen fortsetter

Prior Egg bevis-kampanjen går i fra uke 17 - 24 og er andre del av kampanjen som går igjennom hele året.

Kampanjen bygger videre på budskapet «Egg har alt – unntatt vitamin C», ved å illustrere og forklare hvorfor de ulike næringsstoffene er bra og nødvendig for kroppen.

En smakebit fra de nye annonsene kan du se på kampanje.

 


 

Marked

Med bare fire virkedager denne uka påvirkes både slaktingen og salget. Noen anlegg holder også stengt den inneklemte fredagen.

Det er planlagt slakting av vel 2 200 storfe og dekningsgraden er bare 55 prosent. Markedet suppleres med import til nedsatt toll.

Av gris slaktes det vel 16 300 stk. Det er mer enn markedet etterspør og ca. 4000  gris går inn på reguleringslager.

 


 

Pris

Ingen prisendringer denne uka.