Søk:

Verktøylinje

Nortura Rakkestad på topp i eggpakking

(Oslo, 23.05.14) Eggpakkeriet i Østfold er kåret til det mest effektive samvirkepakkeriet i Norden. For andre år på rad vinner et Nortura-pakkeri!

Eggbransjen samles hvert år i Norden til faglig seminar, denne gang i Sverige. Åtte nordiske eggpakkerier fra samvirkebedriftene Kronägg, Danaeg og Munakunta (Finland) kjempet om å bli det mest eeffektive eggpakkeriet, og Nortura Rakkestad gikk soleklart av med seieren. Hele 7 374 egg pakkes per betalte arbeidstime ved Østfold-pakkeriet. Fabrikksjef Roger Dramstad er selvsagt stolt på vegne av sine 20 medarbeidere.

– Vi har automatisert pakkeriet de to siste årene, og nå ser vi full effekt av det, sier fabrikksjef Roger Dramstad.

– Det er utrolig moro og en stor inspirasjon framover for våre iherdige og dyktige folk. Vi er snart ajour med pakkingen etter eggblokaden, men på mandag feirer vi med kake for alle her på pakkeriet.

Foruten heder og ære, får Rakkestad en «Angrybird» som vandrepremie. Visstnok et påfunn fra finsk side. Den har bodd ett år på Nortura Heimdal, som vant i fjor. De kom i år på tredje plass med 6244 pakkede egg pr time.

– Fugger’n skal henge på veggen ved siden av våre andre diplomer som viser at vi er en leverandør i eliteklassen, sier Dramstad stolt.

Fabrikksjef Roger Dramstad i midten med gjengen ved Nordens mest effektive samvirkepakkeri.
Fabrikksjef Roger Dramstad i midten med gjengen ved Nordens mest effektive samvirkepakkeri. «Vandrepokalen» Angrybird skal få hedersplass på veggen.

 

Nortura SA
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok.