Nye nøkkelhull-produkter

(Oslo, 12.05.15) Nøkkelhullet er helsemyndighetenes merkeordning for matvarer med mindre fett, salt, sukker eller mer fiber. Nortura, som er bondens selskap, skal doble antall nøkkelhullmerkede produkter, og lanserer nå en rekke nye sommer-produkter fra Prior med nøkkelhull.

I jakten på nøkkelhull finner du stadig flere på Prior- og Gilde-produkter
I jakten på nøkkelhull finner du stadig flere på Prior- og Gilde-produkter

Dobler antallet

Tidligere i vår lovet Nortura å doble antall nøkkelhullprodukter fra Prior og Gilde innen utgangen av 2016. Nå har første pulje av nye, sunne produkter kommet i butikk. – Vi ønsker å spille på lag med folkehelsa, sier Åse Kringlebotn, som er informasjonssjef i Nortura. – Derfor lanserer vi nå en rekke sommerlige produkter av hvitt kjøtt, med under 10 % fett og lite salt.

Lettgrillet

Mange av de nye nøkkelhull-produktene tilhører serien Prior Lettgrillet. – Disse er både lette å lykkes med og de er lettere for kroppen enn mange tradisjonelle grill-alternativ. Fra før av vet vi at det grilles stadig mer i det ganske land. Vi vet også at det er økende interesse for sunn mat på grillen. Med nøkkelhullet på plass, blir det enklere for forbruker å velge sunn sommermat, fortsetter Kringlebotn.

– I serien Lettgrillet har vi særlig store forventninger til produktet kyllingburger. Disse er laget av saftig kjøtt fra kyllinglår, der skinn og fettet under skinnet er fjernet. Barn elsker burgere, og her får de en sunn og næringsrik grillmiddag, sier Åse Kringlebotn.

Den nøkkelhull-merkede grillpølsen Prior "MER av det beste" er også laget av kjøtt fra kyllinglår. Og ønsker du spesialpølser med nøkkelhullet, kan du nå finne både ostepølse og paprika-chilipølse, begge røket på bøkeflis og laget av saftig lårkjøtt fra kylling og kalkun.

Jakten på nøkkelhullet

Nortura ønsker å tilby nøkkelhullmerkede produkter i alle sine kategorier, slik at forbruker kan sette sammen et kosthold som vil gi et godt grunnlag for god helse. – Og finner du ikke de nøkkelhullmerkede produktene i din butikk, spør etter dem, oppfordrer Åse Kringlebotn.

 

Om Nøkkelhullet

  • Nøkkelhullet er myndighetenes merkeordning for sunne matvarer
  • Nøkkelhullordningen er et samarbeid mellom de nordiske land, og endringer trer i kraft samtidig i landene
  • Fra 1. mars 2015 kom det strengere krav til matvarer som nøkkelhullmerkes
  • Det er krav til innhold av totalt fett, mettet fett, salt, sukker og fiberinnhold

Mer informasjon finnes på www.nokkelhullsmerket.no

Med kyllingburgere på grillen er det lett å lage sunne middager i sommer
Med kyllingburgere på grillen er det lett å lage sunne middager i sommer