Søk:

Verktøylinje

Nyhet! Rosin i pølsa

(Oslo, 01.04.14) Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa. Den blir lansert som grillpølser til påsketuren, og som wienerpølser til 17. mai.

Ble du lurt? Rosin i pølsa var årets aprilspøk fra oss i Nortura. Håper du synes den var morsom :-) 

Nyhet! Rosin i pølsa

Oppskriften er veldig enkel – det er fortsatt de samme gode pølsene fra Gilde, men i tillegg får du saftige rosiner fra California. Bakgrunnen er flere forespørsler fra kunder om hvorfor det ikke lages pølser med rosiner.

– Det blir litt som med været – alle snakker om det, men ingen gjør noe med det. Til slutt var det en produktutvikler i Nortura som faktisk prøvde det ut, og resultatet er overraskende godt! lover informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje.

Litt dessert også
Rosin i pølsa er et uttrykk som betyr «en gledelig avslutning på noe» eller «høydepunktet ved en opplevelse». Uttrykket oppsto trolig på bakgrunn av at man tidligere la inn en eller flere rosiner i enden av pølsene, der man knyter igjen. Dette er beskrevet i litteratur helt tilbake til 1600-tallet. Selv Ibsen har nevnt det i sine bøker.

– Det var først og fremst i blodpølse man brukte rosiner, en tradisjon som brukes fremdeles. Men moderne pølser blir også ekstra gode med rosiner i. Vårt testpanel var overraskende begeistret over Rosin i pølsa. De trakk spesielt frem den gode kombinasjonen mellom salt og søtt, og det praktiske i at det er litt dessert samtidig, sier Ytterdahl Tohje.

Ingen tilfeldig lansering
Lanseringen tett opp mot påske er ikke tilfeldig. Nordmenn spiser 1200 tonn grillpølser i påskeuken – mer enn tre ganger så mye som vanlig. Gilde har laget 390 tonn grillpølser med rosiner og regner med at det blir rift om pakkene. Rosin i pølsa er typisk turmat; lettvint og godt.

– Vi synes det er stas å kunne tilby noe som har kommet som et direkte forslag fra våre kunder. Pølsemarkedet i Norge er temmelig konservativt, men Rosin i pølsa har inspirert oss til å prøve ut flere oppskrifter. Nå håper vi på flere forslag, sier Elin Ytterdahl Tohje.

Har du lyst på en prøvesmak tilsendt eller har du forslag til nye pølseoppskrifter? Send ditt forslag her produktutvikling@nortura.no