Nytt på grillen – fra den norske bonden

(Oslo, 04.05.15) Nye generasjoner av grill-entusiaster må også få vite det: At Gilde-produktene kun inneholder norske kjøttråvarer, og at de kommer fra den norske bonden.

Ny grill-delikatesse fra den norske bonden
Ny grill-delikatesse fra den norske bonden

Gilde-merket forbindes først og fremst med kjøtt, pølser og kvalitet. Hele 72 % av oss foretrekker kjøttråvarer produsert i Norge. Samtidig er det kun 46 som % vet at Gilde-produktene kun er laget av norsk kjøtt, viser siste versjon av Spisefakta fra Ipsos MMI.

Nortura, som er bondens selskap og som står bak Gilde, vil derfor gå tilbake til røttene, - til den norske bonden.

– Vi vet at forbruker er opptatt av hvor maten kommer fra, og vi vet at norske råvarer har høy tillit i befolkningen, sier Åse Kringlebotn, informasjonssjef i Nortura.

– Derfor skal folk nå få en liten hilsen "fra den norske bonden" hver gang de ser Gilde-logoen. I tillegg skal Gilde-logoen bli større på pakningene, så det blir lettere å finne produktene i butikk, sier Kringlebotn.

Nytt på grillen

Nordmenn er blitt et grillende folk, og grillsesongen følger fin-været. Av vårens nyheter fra den norske bonden kommer flere spennende grill-konsepter:

  • Produktserien Gilde Sous vide grill gir perfekt resultat – hver gang! Sous vide betyr "under vakuum", og her er kjøttet kokt lenge i vakuumpakning og får dermed 60 dagers holdbarhet. Disse produktene kan dermed bare varmes på grillen, til de får en passelig stekeskorpe. I denne serien kommer kommer fire produkter. De er storfe culotte, kjøttfulle spareribs, svinekam og lammelår i skiver.
     
  • Pølse-elskere kan glede seg til å prøve Gilde supergrill, fjorårets tungvekter-suksess på pølsefronten, en grillpølse som veier hele 75 gram! Nå kommer den i to nye varianter, den ene med Jarlsberg inni, den andre med baconbiter.
     
  • Skaren av burgerfans blir stadig større, og de kan glede seg til tre grovkvernede delikatesser; én av kvernet oksebryst med skivet cheddar, den andre av svin ytrefilet med bacon og blå-ost og den tredje av kvernet kalvekjøtt.
     
  • Endelig kommer landets første burgerbacon, med ekstra store baconskiver!

Klassikere og retro-mat

Kjøtt og kjøttprodukter er favoritt på grillen hos de aller fleste. Folk vil fortsatt grille klassikere som nakkekoteletter og grillribbe, og mer selskapelig mat som indrefilet, entrecôte og mørbrad.

– I det siste har vi opplevd at sommerkoteletter og flintsteik har fått en renessanse, de er nærmest blitt "retro-mat", sier Kringlebotn. Rødvinsmarinert fårefilet og urtemarinert svin indrefilet er igjen tilbake i butikk, til glede for mange.

– Gilde grill er den originale grillpølsa, den som har satt standarden her i landet gjennom generasjoner. Og når det er små og store barn med på grillingen, er det alltid populært med en helt vanlig Gilde grill, - fra den norske bonden, avslutter Kringlebotn.

Barn elsker burgere, og kan glede seg til burger-nytt fra den norske bonden
Barn elsker burgere, og kan glede seg til burger-nytt fra den norske bonden

 


Hver gang du ser Gilde-merket får du nå en liten hilsen fra den norske bonden