Søk:

Verktøylinje

Rent bord til Nortura i NM Kjøttskjæring

(Oslo, 31.10.14) Nortura gjorde så godt som rent bord da medaljene ble utdelt i NM for lærlinger og unge svenner i kjøttskjærerfaget.

Kjøttskjærere fra Norturas anlegg i Sarpsborg og Steinkjer imponerte med suverene prestasjoner i den bokstavelig talt knivskarpe konkurransen. NM i kjøttskjæring ble gjennomført i Trondheim Spektrum som en del av den nasjonale Yrkesmessa denne uken.

– Vi har med 4 av 6 medaljer hjem, og jeg meget stolt, sier Stig Barstad, fabrikksjef ved Norturas anlegg i Sarpsborg. Fabrikksjef i Steinkjer Torben Holm Pedersen er hjertens enig, for medaljefordelingen taler vel godt for seg selv?

NM Kjøttskjæring for Lærlinger:

  • Gull: Inge Kjensteberg, Nortura Steinkjer
  • Sølv: Vetle Kollerud, Nortura Steinkjer
  • Bronse: Martin Aaserud, Nortura Sarpsborg

NM Kjøttskjæring for Unge svenner:

  • Gull: Olav Maktabi, Nortura Sarpsborg
  • Sølv: Marie Mikalsen, Nortura Sarpsborg
  • Bronse, delt 3 plass: Marius Hansen, Sarpsborg og FG Kjøtt.

Tidsbruk og presisjon er de viktigste prestasjonene som dommerne legger til grunn i sin vurdering av kjøttskjærernes arbeid. Hver av lærlingene fikk to stykker bog som de skulle skjære ned til Picnic-råstoff, mens de unge svennene skulle skjære skinke ned til kokeskinke råstoff.

Kjøttskjærer ble riktig yrkesvalg for meg
– Det er tredje gang jeg deltar i NM, forteller gullvinner Olav Reza Toreson Maktabi. Det er veldig gøy og inspirerende for meg å nå helt til topps, sier han. Maktabi gir også ros til arrangørene av NM i Yrkesfag og sier at det hele fremstår veldig velorganisert.

– Jeg begynte på linjen Restaurant- og matfag ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad, og jeg hadde et mål om å utdanne meg til kokk. Det første året kom vi bort i ulike matfaglige retninger, og i løpet av det det følgende skoleåret fant jeg ut at det var kjøttskjærer som er riktig yrkesvalg for meg.

Rekruttering til yrkesfag er viktig for Nortura
Konkurranse inngår som den del av den nasjonale yrkesmessa, som har omlag 20.000 besøkende. NM i kjøttskjæring favner to klasser, én for lærlinger og én for unge svenner. Den sistnevnte gruppen er kjøttskjærere som har vært i jobb i inntil to år etter de har mottatt fagbrevet. Lærlingene har to år teori på videregående og har deretter to år som lærlinger hos Nortura eller andre slakterier.

– Rekruttering til yrkesfag er viktig for oss. Her i Sarpsborg har Nortura nå 3 ledige lærlingeplasser for kjøttskjærer. For de som gjør det godt i læretida er det også gode jobbmuligheter, forteller opplæringsleder Petter Grøtvedt Kildebo.

Her kan du se en lite video-klipp fra konkurransen.