Søk:

Verktøylinje

Santa Kristina kåret til Norgesmester

(Oslo, 23.05.14) Gildes langtidsmodnede spekeskinke, Santa Kristina, er igjen kåret til Norgesmester i spekemat. Nortura tok hjem hele 13 medaljer i årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

Den langtidsmodnede skinken fra Nortura på Tynset har fått mye blest i det siste, og i går ble den i tillegg igjen kåret til Norgesmester under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

- Santa Kristina er kåret til Norges beste spekemat-produkt, og det er vi utrolig stolte av. Det er to svineprodusenter, 60 ansatte på Tynset, et dyktig fagmiljø og et samlet Nortura som er utrolig stolte i dag, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

I tillegg til gullet til norgesmesteren, Santa Kristina, så fikk Nortura gull for Gilde Charolais hamburger, Gilde nakkekoteletter chillikrydret, Gilde mørbradbiff med havsalt, pepper og chilliflak og Gilde modnet fenalår.

- Vi har jobbet mye med vårt grillsortiment i år, og vi er stolte av å vinne NM gull for flere av våre grillfavoritter, sier Ytterdahl Tohje.

Fem gull, fem sølv og tre bronse
I tillegg til et Norgesmestertittel og fem gull, tok Nortura også med seg hjem fem sølv og tre bronse.

Gilde Favorittsalami vant sølv i kategorien salami.

- Denne salamien har virkelig slått an i markedet. Det har tatt over to år å utvikle produktet og komme frem til den riktige smaksbalansen mellom salt og søtt samt saftighet, sier en stolt fagsjef, Pål Espung i Nortura.

Disse produktene fikk Nortura medalje for:

Gullvinnere:
Gilde Santa Kristina
Gilde Charolais hamburger
Gilde nakkekoteletter chillikrydret
Gilde mørbradbiff med havsalt, pepper og chilliflak
Gilde modnet fenalår helt

Sølv:
Gilde Beef sliders 60 g.
Prior Spicy thay lårmix av kylling
Gilde Favoritt salami
Gilde stjernebacon
Gilde Groovy Chicken & Pork chimichurri

Bronse:
Gilde Big steakhouse burger 180 g
Gilde Supergrill
Gilde grillpølse 110 g

 

Nortura SA
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok.