Søk:

Verktøylinje

Skolestart + matpakke = sant

(Oslo, 18.08.14) Denne uken er det mange spente små og store barn som skal ta fatt på et nytt skoleår. Bøker skal bindes inn, blyanter skal spisses og millioner av brødskiver skal smøres. Nortura produserer i disse dager pålegg til om lag 30 millioner brødskiver.

MatpakkeKokt skinke, servelat, salami og egg er gjengangere i flere matpakker rundt om i landet. I Nortura er det full fart om dagen, og fra Gilde og Prior produseres det pålegg til rundt 30 millioner brødskiver denne uken.

På Nortura Sarpsborg produseres det denne uken 25 prosent mer pålegg enn på en vanlig uke. På Nortura i Tønsberg lager de påleggsklassikeren, leverpostei. Der går det denne uken ut nesten dobbelt så mye leverpostei som det gjør en vanlig uke ellers i året.

En klar matpakkevinner år etter år er salami. På en vanlig uke produseres det 10 tonn salami. I ukene før skolestart produseres det dobbelt så mye.

Og hønene står også på for å sikre smakfulle matpakker. Nortura leverer i skolestartuken 12 millioner egg. Det er en million flere egg enn på en vanlig uke.

- Vi er veldig stolte over at vi lager så mange matpakkefavoritter til både store og små, og vi jobber på spreng for å sørge for at vi produserer nok smakfullt pålegg til matpakkene i disse dager, sier informasjonsdirektør Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.