Spesialitet-merket til Thulefjordprodukter av lam

(Oslo, 16.01.15) Norturas Thulefjordprodukter av lam, pinnekjøtt og ferske stykningdsdeler, er tildelt Spesialitet-merket for unik smak. Spesialitet-merket er en av de aller gjeveste prisene norske matprodukter kan få, og det var mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug som sto for overrekkelsen under første dag av mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin.


F.v. Nina Sundqvist, direktør i Matmerk, Svein Inge Jakobsen, regionsjef for Nortura i Nord-Norge og mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug.
Foto: Matmerk

– Norske delikatesser er populært som aldri før, og våre Thulefjord-produkter er helt i tet når det gjelder eksklusive smaker av frisk, nord-norsk natur. Denne tildelingen er fantastisk inspirerende og en flott bekreftelse på den gode jobben som både sauebøndene i nord og Norturas ansatte i Målselv gjør, sier Svein Inge Jakobsen, regionsjef for Nortura i Nord-Norge.

Thulefjordprodukter av lam blir produsert ved Nortura Målselv. Nord i landet gir sommerdagene en kort og heftig vekstsesong, og dyrene beiter til de er slaktemodne utpå høsten. Det er bare lam som fyller kravene til kjøttfylde og slaktevekt som brukes i Thulefjords lammeprodukter, forteller Jakobsen.

– Det er veldig gledelig å se at disse eksklusive produktene i Thulefjord-serien passerer nåløyet for å tildeles Spesialitet-merket, forteller Nina Sundqvist, direktør i Matmerk. Det er Matmerks fagutvalg, under ledelse av Lars Sponheim, som gjør en grundig vurdering av kandidatene. Fagutvalget har gitt uttrykk for at de er meget imponert over det håndverket og kvalitetsarbeidet som ligger bak Thulefjordproduktene.

Nortura er blant flere utstillere på den norske standen på mat- og landbruksmessen Grüne Woche. Dette er verdens største messe i sin sjanger og er en møteplass og inspirasjonsarena for mat og innovasjon og har oppunder 500.000 besøkende.