Søk:

Verktøylinje

Varme pølser til sultne aksjonister

(Sandeid, 15.05.14) Bønder aksjonerte i går i nærheten av Norturas anlegg i Sandeid i Rogaland. Fabrikksjefen serverte varme pølser og kaffe til aksjonistene.

Fabrikksjef Britt Randi Stokkevåg ved Nortura Sandeid følte med de 150 sultne aksjonerende bønder i går, og hun serverte varme pølser til alle som kom.

- Norske bønder sørger for mat på bordet til folk i hele landet hver eneste dag. I dag var det deres tur til å bli servert mat, sier Stokkevåg.

Norges Bondelag har igangsatt en aksjon for å markere sin uenighet med Regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene. Bønder over hele landet aksjonerer i disse dager for å vise sin misnøye. I dag aksjonerer mange bønder blant annet utenfor Norturas eggpakkerier.

- Alle trenger mat, og bønder blir også sultne. Det å få servert varme grillpølser og kaffe på anlegget i en krevende tid for bonden er det minste vi kan by på, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes.

Nortura er bondens eget selskap som utvikler og selger egg og kjøtt gjennom merkevarer som Prior og Gilde.

- Det er klart dette skaper utfordringer for vår logistikk, men ikke mer enn vi kan håndtere. Bonden har ikke mulighet for å streike. Vi forstår godt at også sindige bønder har behov for å vise sitt engasjement, sier Rakkenes som også oppfordrer folk til å kjøpe egg som før.

 

Nortura SA
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok.