Søk:

Verktøylinje

Vinnere kåret i grillkampen

(Oslo, 15.05.14) De ti første vinnerne i Gildes grillkonkurranse er kåret, og vinnerne mottar en designergrill.

Snøhettagrill

– Det har vært en fantastisk respons fra grillglade nordmenn, sier Elin Ytterdahl Tohje, informasjonssjef i Nortura.

Gilde feiret sin egen 50-årsdag og inviterte hele Norge til en grillkonkurranse på nett.

Folk kunne foreslå og stemme på steder i Norge hvor én av de 30 designergriller i konkurransen skulle utplasseres, designet av arkitektkontoret Snøhetta.

Overveldende respons
På noen få uker i april registrerte knappe 8.000 nordmenn sin favorittplassering av designergrillen fra Snøhetta og Gilde.

– Det har vært lokale grillkriger på hvert nes i landet, og vi er i full gang med å kåre alle vinnerne, sier Ytterdahl Tohje som gleder seg over at forslagene har strømmet på fra hele landet. Alt fra lokale parker, høyskoler, barnehager til hager, og innslag av vegetargriller har sendt sine bidrag.

Hordaland best på grill
Hele Norge har deltatt, men det har vært spesielt stor innsats fra Hordaland. Av de ti første vinnerne, er hele tre fra Hordaland. Norges Handelshøyskole, leikeplassen på Andvik, og strutsefarmen Rosenlund Gård har alle kommet på toppen i grillkonkurransen og mottar en designergrill.

– Handelshøyskolen viste absolutt største engasjement blant studentene i Norge, og er en verdig vinner av disse flotte grillene, sier Ytterdahl Tohje.

Folkelig og robust grill
Arkitektkontoret Snøhetta har designet grillen som passer like godt inn på en rasteplass i skogen, på campus eller på en offentlig badestrand.

– Gjennom en kombinasjon av lys fiberarmert betong og rustfritt stål har vi laget en folkelig og robust grill som i seg selv er en liten skulptur, sier Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og direktør i Snøhetta.

De 20 neste vinnerne kåres fortløpende etter hvert som de trekkes, og de nødvendige godkjennelser for plassering av grillene er på plass.

 

Nortura SA
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok.