Søk:

Verktøylinje

Vossakorv og Tiriltunga skal representere Norge

(Oslo, 14.01.14) Eldhusrøykte produkter fra Evanger er valgt ut til å representere Fjord-Norge under en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk, Grûne Woche.

Eldhus VossakorvLandbruk og mat er sentrale temaer på messen som starter torsdag denne uken i Berlin. Målet er å gjøre norsk mat og matkultur, og reiseliv enda bedre kjent for det tyske markedet. Regioner som i år valgt ut til å presentere Norge, er Nord-Norge, Fjord-Norge og Trøndelag.

Eldhusrøykt Vossakorv og Tiriltunga spekepølse er valgt ut til å representere Fjord- Norge, og produktene fra Nortura på Evanger vil bli servert til messedeltakerne.

– Dette gir rom for å vise frem egne produkter, men samtidig se hva som rører seg i andre markeder. Vi er hele tiden på jakt etter nye produkter og nye måter å utnytte eldhuset på, sier Bente Jorunn H. Sundheim, som er daglig leder i Nortura på Evanger.

Hun skal selv stå på stand under selve messen, i tillegg vil nestleder i Nortura sitt styre, Kari Redse Håskjold, delta på stand.

Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med mellom 400 000 og 450 000 besøkende. Messen gjennomføres 17. til 23. januar.

Norge deltar for 27.gang, og det er Landbruks- og matdepartementet som står bak prosjektet, i nært samarbeid med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.