Søk:

Verktøylinje

Årsmøte i Norsvin Vestfold

(27.02.14) 24 stemmeberettigede medlemmer på årsmøtet, 35 deltagere totalt da Norsvin Vestfold hadde årsmøte på Skjeestua i Stokke 25. februar. Ordfører Nils Henry Haugen ledet møtet.

Asbjørn SchjerveAv: Tone Sæter, varestrømsrådgiver Nortura SA

Organisasjonssjef i Norsvin, Asbjørn Schjerve (bildet) kommer til Vestfold med glede og med glimt i øyet, selv om fokus hovedsakelig var på økonomien – både i Norsvin og i næringa ellers.

Det ser ikke så aller verst ut – og på utenlandsfronten knyttes det store forhåpninger til forhandlinger om en partnerskapsstrategi i NUSA med den mystiske "mr. X". Dette er en stor sak som holdes veldig hemmelig, så det kan ikke utdypes bedre. Men det kan komme til å skje noe i april, så vi får bare følge godt med!

Å dra til USA for å prøve lykken er ikke bare-bare, det er ikke så vanskelig å forstå. Uventede skjær i sjøen har det også vært – som at avlsbesetningen ble smittet med PRRS. Men ryktet om vår fantastiske gris sprer seg, så ting lysner.

Her hjemme lysner det også, overproduksjonen begynner å forta seg. Men nå gjelder det å stramme tøylene så vi ikke slenger over i den andre grøfta. Vil et marked i balanse føre til økte konsesjonsgrenser? Forsamlingen kviknet til, og Asbjørn rakk ikke 20-toget for å si det sånn. Det ble en lengre ribbediskusjon, litt om edelgriskampanjen, litt om bruk av vekt for å holde produksjon under kontroll (ikke hør på industrien), osv.

I dagens politiske virkelighet blir Norsvins rolle å forsøke å lære Erna og Siv om sammenhengene i svineproduksjonen, struktur osv. uten å virke belærende. Det virker som om de får nok å gjøre sentralt i Norsvin fremover.

Mer kan du lese på www.norsvinvestfold.no

Fra forsamlingen