Søk:

Verktøylinje

Godt besøkte Dyregod-dager

(08.09.14) I helga var den 6. utgaven av Dyregod-dagane i Gjemnes på Nordmøre arrangert. Årets arrangement ble en opplevelse for de vel 18.000 besøkende. Godt sommervær, flotte utstillinger og mange spennende aktiviteter både for store og små på messa. Smaksprøven på skinkestek av Edelgris falt i smak!

Av: Svein Bjarne Sommernes, redaktør

Nortura stilte på stand sammen med Tine og Norsvin i området med fagtelt og dyreutstilling.

Representanter fra Nortura i Molde og Malvik stilte på standen sammen med tillitsvalgte medlemmer.


KLAR FOR EN FAGPRAT: Rådgiver på storfe Halstein Grønseth (t.v), tillitsvalgt i Nortura Torkild Valle og prosjektleder for smågrisprosjektet Reidar Lindset.


På standen til Nortura var det smaksprøve på vår nye Edelgris skinkestek i stekepose. Flinke kokke-elever stod for tilberedning, og delte ut over 2500 smaksprøver.

Edelgris skinkestek i stekepose
Det var nytt for mange at det var så enkelt, bare å putte steken i ovnen – med plasten på!

Dette var et godt tips mange tok med seg, sammen med oppskriftsheftet. Smaksprøven falt virkelig i smak, og vi fikk mye skryt av dette produktet.

Tippekonkurranse på Edelgris
Vi gjentok også suksessen fra tidligere år med tippekonkurranse på en levende smågris. Dette trekker mye folk og vi får markedsført oss godt.

Edelgrisen (den med brune flekker) veide 25,923 kg. Nærmest riktig vekt var Ivy Angela fra Kleive som tippet 25,90 kg, altså bare 23 gram fra riktig vekt. Gratulerer med premien som er ei spekeskinke fra Gilde!

Av de vel 1200 tipsa var det flere som ikke var så langt unna riktig vekt, mens mange trodde nok den var noe tyngre. Laveste tips var på 7,6 kg, mens høyeste var på 100 kg… 

En stor takk til alle som stilte opp for Nortura på Dyregod-dagane!