Søk:

Verktøylinje

Kronikk:

Hva bør mat koste?

(11.02.14) Aldri har maten vært billigere i Norge enn den er nå. Blir den enda billigere, kan det true mattryggheten, skriver Arne Kristian Kolberg i en kronikk i Aftenposten.


Konsernsjef Arne Kristian Kolberg 

Hvor mye bør egentlig en kilo kjøtt koste? Siden 2000 har norske lønninger steget med over 60 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå, mens realprisen på kjøtt i samme periode har falt med nærmere 30 prosent.

Dette har norske forbrukere kunne nyte godt av, men spørsmålet er om vi nå er kommet til en grense for hvor billig maten faktisk kan bli, uten at det får alvorlige konsekvenser.

Det er på tide at den ensidige oppmerksomheten om prisnivå balanseres av økt oppmerksomhet rundt bærekraft, dyrevelferd og mattrygghet, skriver Arne Kristian Kolberg.

Les kronikken i Aftenposten