Søk:

Verktøylinje

Norilia leverer verdens beste huder

(03.09.14) Vi leverer verdens beste huder, forteller en stolt Lars Christer Dørum, avdelingsleder i Norturas datterselskap Norilia. Når luksusmerker som Louis Vuitton, Prada og Gucci foretrekker huder fra norske kyr er det den gode dyrevelferden som er konkurransefortrinnet.

Lars Christer DørumI kveld viser NRK programmet Forbrukerinspektørene klokken 19.45 på NRK 1 og i Nett-TV. Her kan du se hvordan norske kyr er utgangspunkt for noen av verdens mest attraktive luksusvarer. Innspillingen er dels gjort i Norge og dels i Italia.

Når vi ringer Dørum er han på salgsmessen All China Leather Fair i Shanghai. Her er det kinesiske kunder er hovedmålgruppen.

- Om lag 50 prosent av norske kuskinn går til luksusmarkedet. Høy standard for dyrevelferd og dyrehelse i Norge er avgjørende grunner. Vi har blant annet forbud mot bruk av piggtråd på gjerder, vi har lite av hudsykdommer hos dyra og norske bønder behandler dyra sine godt, forteller Dørum entusiastisk.

Det er også viktig at hudene håndteres korrekt på slakteriet. Så snart hudene er fjernet fra dyret blir skinnene lagt lagvis og saltet. Øystein Furuhaug ved Norturas anlegg på Gol er blant de som jobber med konservering av huder. Han har mange års erfaring med å se an hva som behøves for at resultatet skal bli best mulig.  


Øystein Furuhaug ved Norturas anlegg på Gol
Øystein Furuhaug ved Norturas anlegg på Gol vet akkurat hvordan de ferske hudene av storfe og småfe best skal konserveres. Han er med i en tidlig fase i verdikjeden for produksjon av verdens mest attraktive skinn. Om Norilia AS
Norilia er et datterselskap som eies av Nortura. Aktiviteten til Norilia er basert på tilleggsprodukter fra slakting og nedskjæring på alle dyreslag. Norilia har egen virksomhet på hud, skinn, naturtarm, ull, råstoff til dyrefôr og noen eksportprodukter til mat. Rundt 70 % av salget er eksporthandel og de viktigeste markedene er i Europa og Asia. Hovedkontoret er i Oslo. Omsetningen er 489,9 mill kr og antall årsverk er 38.