Søk:

Verktøylinje

Nortura leverer fem kilometer wienerpølser til Dyrsku´n

(Seljord, 12.09.14) - Med 80 000 besøkende, er Dyrsku´n i Seljord i Telemark en viktig og attraktiv arena for å vise frem og selge et mangfold av produkter fra norske gårder. Derfor er vi stolte over å ha blitt valgt som hovedleverandør av mat på årets Dyrsku, som arrangeres denne helga, sier Arne Kristian Kolberg, konsernsjef i Nortura.

Det er Norturas egne proffe kokker som har valgt ut kjøttvarer, slik som kalveentrecôte og andre godsaker som venter de som ønsker en matpause på Dyrsku´n.

- Med så mange besøkende blir det store volum. I tillegg til store mengder koteletter, hamburgere og entrecôte, regner vi med et salg på 2500 porsjoner fårikål og omlag 5 kilometer wienerpølser! I sum snakker vi om 6 tonn kjøttråvarer fra Norturas Gilde-sortiment, sier Kolberg.

Konsernsjef Arne Kristian Kolberg- Bøndene og Nortura er helt avhengige av å spille på lag med forbrukerne. Da er det viktig at vi klarer å fange opp endringer i kundenes preferanser, etter hvert som disse endrer seg. Både for bonden og Nortura er Dyrsku`n en viktig arena for å ta pulsen på hva markedet vil ha. Dyrevelferd, trygg mat og bruk av lokale naturressurser i matproduksjonen er viktig for kundene, seier Kolberg.

I tillegg til å være en arena for mat og gode smaker, er også Dyrsku´n en viktig møteplass for moderne husdyrhold. Bønder fra mange ulike deler av landet valfarter til Seljord denne helga. Nortura er på plass med stand og her er du velkommen til å slå av en prat med noen av våre fagrådgivere innen småfe- og storfeproduksjon, forteller konsernsjefen.

- Nortura sin visjon er å inspirere til alle tiders mat og vi er veldig fornøyde med å være en lagspiller for Dyrsku´n. Videre er det også spennende å se på utviklingen av Dyrsku´n framover. Nyskaping og innovasjon hører til på mange nivå når vi presenterer det moderne landbruket på denne type arenaer, seier Kolberg.

 

Nortura er også til stede på en rekke andre mat- og landbruksarrangementer:

Matstreif 12. – 13. september i Oslo
Nortura har stand på Matstreif, og tema er Gilde spekemat med Æra og Birkebeiner i spissen. Vi byr på smaksprøver og har salg av produktene.

Agrisjå med 30.000 besøkende
Nærmere 30.000 besøkte landbruksmessa på Stjørdal gjennom helga 22. til 24. august. På auksjonsdagen lørdag var 13.000 innom.
» se egen sak

Dyregod-dagene i Gjemnes
Helga 5. til 7. september var det landbruksmesse på Nord-Vestlandet da Dyregod-dagane i Gjemnes gikk av stabelen. Dyregod-dagane hadde i fjor 120 utstillere og vel 15.000 besøkende.
» se egen sak

Dyrskuen i Lyngdal 2014 5. – 7. sept i Vest-Agder
Også i år hadde Nortura auksjon under dyrskuen.

Midt i matfatet, 19. – 21. sept i Vikingskipet på Hamar