Søk:

Verktøylinje

Skinkeaksjon i Oslo

(04.06.14) De ansatte på Tynset har siden like før påske jobbet med å etablere Tynset som skinkedestinasjon. Hovedmålet med arbeidet har vært å få fokus på de fantastiske skinkene som produseres på Nortura Tynset. I går reiste fabrikksjef Geir Inge Høistad sammen med ordføreren på Tynset til Oslo for å vise frem skinkene til hele nasjonen.

F.v: Fabrikksjef Nortura Tynset, Geir Inge Høistad, reiselivssjef i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin, og ordfører i Tynset, Bersvend Salbu.
F.v: Fabrikksjef Nortura Tynset, Geir Inge Høistad, reiselivssjef i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin, og ordfører i Tynset, Bersvend Salbu.

Under gårsdagens «skinkeaksjon» i Oslo oppsøkte de to sentrale beslutningstakere i norsk reise- og restaurantliv for å samle støtte i arbeidet med å bygge Tynset som skinkedestinasjon, og for å få hjelp til å gi Norge et lokalmatløft.

Dagen startet med besøk og intervju hos Nitimen. Hør klippet her: radio.nrk.no/serie/nitimen#t=22m2s

– For at det virkelig skal monne trenger vi hjelp fra sentrale aktører i norsk reiseliv og restaurantbransje. Derfor har vi satt i gang dagens skinkeaksjon, tatt med Tynsets beste St. Kristina-skinke til storbyen og rett og slett gått dør til dør til flere av de viktigste aktørene, for at de skal få opp øynene for verdien av å satse på lokalmat i destinasjonsbyggingen av Norge, sier ordfører Bersvend Salbu.

Ga skinke til Kristin Krohn Devold
I løpet av dagen var de to innom reiselivssjefen i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin, reiselivssjef, Kristin Krohn Devold, leder i NHO Reiseliv og stjernekokkene Andreas Viestad og Stian Floer, og mottakelsen var svært positiv.

– Lokal mat, dyrket frem av lokale råvarer ved hjelp av lokal kompetanse er ikke bare en viktig del av historien vår. Det er en fremtidig vekstnæring som kan bidra til å løfte Norge som turistdestinasjon og gi distriktene det løftet de trenger for å overleve. For ikke å snakke om klimaeffektene av å satse på kortreist mat, fremfor langreiste eksosskinker. Nå er det på tide å gjøre et felles løft – et lokalmatløft av nasjonale og globale dimensjoner, sier Geir Inge Høistad.

Videre gikk turen nok en gang til Marinlyst for et direkte intervju med NRK Hedmark Og Oppland. Etterfulgt av lunsj sammen med en journalist i DinSide og Dagbladet. Med på hele turen var lokalavisen Østlendingen.

Arne Hjeltens ga skryt til skinkene
Og i mens sjefen var i Oslo, samlet de ansatte på Nortura Tynset seg for å hilse på Arne Hjeltnes og TV-programmet «Fly Med oss». Se klippet her: www.tv2.no/v/819175/
De hadde på forhånd vært i kontakt med produksjonsselskapet for å gi Arne Hjeltnes & co informasjon om skinkeaksjonen og om produksjonen på Tynset. Innslaget vises på TV2 i kveld.

Følg gjerne arbeidet med å bygge Skinkedestinasjonen Tynset her:
www.facebook.com/skinkedestinasjonentynset

 

Se noen andre presseklipp fra gårsdagens «skinkeaksjon» her:
handelsbladet.no
horecanytt.no
www.ostlendingen.no
www.ilaagendalen.no/index.php?side=1&sak=2998