250 unge bønder samlet på Lillestrøm

(13.11.18) Nærmere 250 unge bønder var samlet under årets Ung bonde-samling på Lillestrøm denne helga. Et fullspekket faglig program og sosiale innslag sto på agendaen.

Felles foredrag
Felles foredrag – «Ung bonde med innflytelse – bli tillitsvalgt» av Arne Elias Østerås, bonde og styremedlem i Felleskjøpet Agri, og Ole Paulsen, bonde og vara til Styret i TINE.

I år gikk TINE, Felleskjøpet, Nortura og Landkreditt sammen om å arrangere en stor unge bonde-samling under Agroteknikk 2018. Denne gangen var det også åpnet for kommende bønder å melde seg på.

Faglig innhold og sosialt treffpunkt
Det hele startet på fredag ettermiddag med en sosial samling før ferden gikk videre til konsert i Oslo Spektrum i regi av Agroteknikk.

Lørdag morgen startet med felles foredrag og videre i parallelle bolker med til sammen 12 fagforedrag innen områdene ny teknologi, klima, agronomi, finans og samvirke.

De fleste produksjoner ble dekket, og dagen ble avrundet med god mat og motiverende innslag fra blant annet Cecilie Nilsen, årets unge bonde 2017, Andreas Viestad (kokk og matskribent) og Olav Tufte(bonde og toppidrettsutøver).

Flere benyttet muligheten til å kombinere en tur på messa før og etter samlinga.

Odd Martin Strandvahl (t.v.) og Sigurd Søraunet fra Trøndelag deltok på samling for unge bønder under Agroteknikk 2018. Begge driver med ku.

Fellesforedrag

Engasjerte unge bønder under fellesforedrag dyrehelse og dyrevelferd 

Årets unge bonde
Årets unge bonde ble også kåret under Agroteknikk. Vi gratulerer Olav Høyheim Einan fra Luster med seieren! 

Se omtale på facebook

Alle de 5 finalistene i Årets unge bonde-kåring var forøvrig Norturamedlemmer.

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes