Førjulsnyhetene fra Gilde er i butikk

(07.11.19) Prøv vår nye julemat på 1-2-3 og sau marinert i portvin!

Førjulstiden består av både hektiske ettermiddager med liten tid til middagsforberedelser, og dager hvor vi tar på kokkehatten og gjør vårt ypperste for å servere deilig mat til julebordsgjestene. Gilde har nyheter for begge anledninger.

– Vi vet at mange ønsker å spise julemat i førjulstiden, men vegrer seg fordi de synes det krever mye forberedelser og planlegging. Noen sier at julematen kommer i for store pakninger og noen synes det blir for mye oppvask, forteller kategorisjef Cecilie Strøm Haukeberg.

Derfor har Gilde i år laget julemat på 1-2-3, perfekt for en hektisk førjulstid. Dette er fem ulike ferdigretter med klassisk julemat med tilbehør; ribbe, medisterkaker, julepølse, pinnekjøtt, vossakorv, kålrabistappe, poteter, surkål og saus. Maten er ferdig utvannet og krydret, har kort tilberedningstid og kommer i aluminiumsskåler som kan settes rett i ovnen.

Er annen nyhet denne julen er Gilde Portvinsmarinert fårefilet. Et middagsalternativ til både fest og hverdag - perfekt om man vil overraske med noe nytt på julebordet og samtidig bidra til å redusere overskuddet av sau.  

– Vi har lenge hatt en rødvinsmarinert fårefilet i sortimentet som vi får mange gode tilbakemeldinger på og som også har fått NM gull, så vi håper at denne portvinsmarinerte varianten også vil slå godt an, sier kategorisjef, Cecilie Gard-Løken.