Gilde vant årets pinnekjøttsmaking

(23.10.19) I konkurranse med fire andre leverandører, vant Gilde den årlige blindsmakingen arrangert av Nores SA.

Vinnere
Fra venstre: Erik Strøm fra Nores, Morten J. Fossmo, Brita Hesthamar, Martin Haugsvær, Nina Steine, Mona Kloster (alle fra Nortura PROFF), Cecilie Framholt fra Nores.

​– Vi er kjempestolte og beæret over seieren i Nores sin kåring av «Årets pinnekjøtt». Det er en stor anerkjennelse for oss i Nortura PROFF – og ikke minst til våre dyktige folk i Sogndal som produserer Gilde pinnekjøttet. Denne kåringen har etter hvert blitt en viktig tradisjon i forkant av julesesongen – og selvfølgelig ekstra stas når vi går helt til topps! Vi vil også takke Nores for et flott arrangement, sier Morten J. Fossmo i Nortura Proff.

Mandag 21. oktober ble den årlige pinnekjøttesten holdt på Bryggeloftet og Stuene i Bergen. Det var fem kjøttleverandører som var invitert til å delta med sitt kjøtt i blindtesten, der pinnekjøttet fra Gilde stakk av med seieren. De andre leverandørene som deltok var Idsøe, Brødrende Ringstad, Brakstad og Grilstad.

Gildes pinnekjøtt er laget av kun norske lam, med egne krav til kjøttfylde og fett. På Nortura Sogndal har de lange tradisjoner for produksjon av pinnekjøtt. Der produserer de på tradisjonelt vis, med tørrsalting og lang modningstid. Dette gir pinnekjøttet en god og moden spekesmak. 

– Vi ble veldig glade da denne meldingen tikket inn i går kveld fra gjengen i PROFF som var tilstede på pinnekjøttsmakingen, sier konsernplanlegger Unn Sjøthun Uglane ved Nortura Sogndal.

– Denne prisen sitter høyt hos oss. Det er alltid spennende å få tilbakemeldinger på årets pinnekjøtt, legger hun til.

Nores, som var arrangøren av pinnekjøttsmakingen, er en medlemseid innkjøpsorganisasjon for hoteller og restauranter i både Norge og Sverige.​

– Nores er en veldig viktig samarbeidspartner for Nortura PROFF, de representerer mange store og viktige restaurantkunder – og Nortura har hatt et tett og godt samarbeid med dem gjennom mange år, sier Fossmo.

Pinnekjøtt med kålrotstappe