Nortura og Drømmeturer med fagtur til Cuba i februar

(Oppdatert 03.09.19) Denne turen til Cuba er satt opp etter at det ble venteliste på november-turen. Turene til Cuba har kommet i stand etter mange henvendelser fra bønder som ikke kan reise på sommeren. Det er vanligvis fantastisk vær på Cuba i februar, denne turen er fra 19. februar til 1. mars. Det er fortsatt noen ledige plasser på turen!

Det er ei stund siden Drømmeturer var med ei gruppe til Cuba, men nå setter vi opp en ny tur til denne unike øya etter det ble fulltegnet på turen i november.

Vi skal danse salsa, besøke farmere som enda driver med okser ute på jordene, sukker- og sigarfabrikker. Reiseleder på turen er Arvid Mæland fra Drømmeturer, fra Nortura er Arnodd Kjenstadbakk som er fungerende fag- og tilførselsleder storfe i region Midt med på turen.

Kart Cuba

Programmet dag for dag:

Dag 1 – onsdag 19. februar, Norge – Havanna (Cuba)

Vi reiser fra valgt flyplass i Norge med morgenflyet, hovedgruppen reiser fra Gardermoen. Vi reiser via Amsterdam og lander på Cuba ca. kl. 18.00 lokal tid (da har vi stilt klokka 8 timer tilbake og flydd «over dammen» i 10 timer). Buss henter oss og kjører noen kilometer inn til byen og hotellet. Innsjekk og så samles vi til en middag og drink ved bassenget.

Inkludert: Middag om kvelden.

Dag 2 – torsdag 20. februar, Havanna

Frokost og maten er fantastisk på Cuba. Kl. 10.00 har vi en samling, og Arvid Mæland som er reiseleder forteller siste «uppdates» for turen. I dag bruker vi tid i kunstner- og handlegatene. Det er bare fantastisk å komme her i februar og se folkelivet kjenne på varmen. Vi tar en tur innom sigarfabrikken der rundt 150 personer sitter og ruller sigarer. De aller dyreste sigarene er rullet på låret av «ei lokal fine ei...» Så hviler vi litt om ettermiddagen før det er middag og et forrykende show om kvelden. 

Inkludert: Frokost, lunsj og middag.

Sigardame

Dag 3 – fredag 21. februar, Pinar Del Rio (Viñales)

Etter frokost, kl. 09.00 er vi klare ved bussen. Vi skal ha en 1,5 timer lang busstur vestover på øya. Nå kjører vi gjennom tobakksplantasjene. Her dyrkes mango, bananer, ananas, peanøtter osv. Vi stopper og besøker noen ulike plantasjer og ser på muligheten for å starte med peanøtter i Norge. Tilbake til hotellet i Havanna om ettermiddagen.

Inkludert: Frokost, middag og besøkene.

Dag 4 – lørdag 22. februar, Cienfuegos

Frokost, så sjekker vi ut og starter turen til Cienfuegos som ligger ca midt på øyen. Besøker en krokodillefarm og de som vil kan prøve krokodille til middag i dag. Tar dagen og besøkene som de kommer, her er mye interessant som vi fyller dagen med. Sjekker inn på hotellet og har en fantastisk kveld i lag.

Inkludert: Frokost – inngangspenger og middag kvelden.

Krokodille

Dag 5 – søndag 23. februar

I dag velger vi hva vi vil gjøre. Vi har satt opp en ridetur i dalen, eller fottur i fantastisk natur. Eller en dag på egenhånd i byen eller ved bassenget. Vi er på ferie.

Inkludert: Frokost og middag.

Dag 6 – mandag 24. februar, Trinidad Cayo Santa Clara

Frokost. Så skal vi innom Trinidad og få vite litt mer om denne byen, så er det av gårde til et «Luxus all inklusive hotell» ved stranden. Tenker at vi skal nok drikke og spise oss til litt overskudd her når alt er inkludert, vi roer oss flere dager her. Når vi kommer frem og sjekker inn så roer vi ned før felles middag kl. 20.00, så salsa og dans og drøs utover kvelden.

Inkludert: Frokost, middag og drikke.

Dag 7 – tirsdag 25. februar, Cayo Santa Clara

Her er alt inkludert av mat og drikke, og dagen brukes som man vil. Handel og vandel, massasjer, turer, bading i havet som holder 26-27 grader osv. Samlinger til middag og drøs avtales etter hvert.

Inkludert: All inklusive.

Dag 8 – onsdag 26. februar, Cayo Santa Clara

I dag finner reiselederen på noe, de som er med finner ut hva… 

Inkludert: All inklusive.

Palmer

Dag 9 – torsdag 27. februar, Cayo Santa Clara

Frokost, så setter vi opp en dag med gårdsbesøk. Vi besøker storfegårder, sukkerplantasjer osv. Alternativet er sommer- strand og relax.

Inkludert: All inklusive og dagsturen.

Dag 10 – fredag 28. februar, Havanna

Etter frokost sjekker vi ut og reiser til hovedstaden igjen. Der er muligheter og være med på havfiske i ettermiddag, dette må vi booke og dere får priser på dette første dag i Havanna. Vi reiser slik at de som i tilfelle vil ut på havfiske kommer frem i tide til det. Vel fremme sjekker vi inn, og ettermiddagen kan brukes til handel om du ikke er på fisketur. Kvelden avsluttes med stor fest og middag i hjertet av Havanna.

Inkludert: Frokost og middag.

Dag 11 – lørdag 29. februar

Kommer tilbake med flytider, men en rolig formiddag og gjør oss klare for Norge og vinter. Om bord i flyet så skrur vi klokka 8 timer frem og vips så er det søndag.

Dag 12 – søndag 1. mars

Etter mellomlanding i Amsterdam så er det direkte hjem, ankomst utpå dagen.

Takk for laget og vel hjem!

Jordbruk med okser til pløying

Hva koster turen?

  • Pris per stk. er kr. 31.800,- (kr. 29.800,- ved påmelding innen 20. juni 2019)
  • Tillegg enkeltrom kr. 4500,-

Det er en utfordring når folk melder seg seint på, derfor belønnes de som er tidlig ute. Tidlig påmeldingsrabatt kr. 2000,-!

Prisen inkluderer

  • Alle fly og flyskatter
  • Kan komme tillegg utenom Stavanger, Trondheim og Oslo (tilslutningsbillett)
  • All transport i flott og komfortabel buss
  • Alle hotellovernattinger i bra hotell
  • Alle inngangspenger og besøk som er med i det endelige programmet
  • Alle frokoster
  • Lunsjer og middager som i programmet
  • Inkludert er også visumsøknad til Cuba

Betaling er kr. 8000,- ved påmelding, disse er ikke refunderbare da de går til å betale depositum på hotell fly osv. Rest forfaller i november, da mottar en også liste med hva en bør pakke i sekken og diverse informasjon.

Påmelding: 

Direkte til Drømmeturer, Arvid Mæland tlf. 916 13 141 eller send e-post til arvid@drommeturer.no. For mer info om ting vedrørende turen, ring Arvid.

Turen passer for alle, det er ikke mye gåing eller lange dager.

Reiser alene?

Er du alene så kan vi skaffe en person av samme kjønn å dele rom med slik at en slipper enkeltromstillegget. Reiselederne passer på alle og lager et godt felleskap for gruppen slik at en ikke trenger å kjenne noen før en melder seg på.

Drømmeturer og Arvid Mæland har som spesialitet og komme inn på besøk som er litt utenom. Våre turer planlegges nøye med hovedfokus på at turen skal bli best mulig for deltakerne. Derfor kan programmet endres noe om vi frem mot avreise får spennende invitasjoner. Vi er ganske så stolte over aldri og ha fått noen negative tilbakemeldinger på våre turer.

Dette er en Nortura fagtur, men er du ikke lenger medlem kan du likevel delta. Velkommen på tur i lag med landbruks- og opplevelsesinteresserte nordmenn.

Drømmeturer er medlem i Reisegarantifondet.