Øistein Aasen ble Årets unge bonde 2019

(26.11.19) Øistein Aasen fra Vingelen i Tolga ble kåret til Årets unge bonde 2019 under Felleskjøpet sin Ung Bonde samling på Lillestrøm lørdag.

Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad og vinner av Årets unge bonde 2019 Øistein Aasen.
Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad delte ut prisen til vinner av Årets unge bonde Øistein Aasen. Bildet er hentet fra Landbruket NXT sin facebookside.

Norturamedlem og ung bonde Øistein Aasen ble stemt frem blant rekordhøye 987 nominasjoner. Det er over tre ganger så mange nominasjoner som i 2018, noe som bekrefter både konkurransens fortsatte popularitet og bredden i mulige kandidater til tittelen. Han utkonkurrerte 14 semifinalister og fire andre finalister før juryen kåret han som første vinner fra Hedmark i konkurransens 10-årige historie.

– Dette var en utrolig hyggelig annerkjennelse å få. For meg er det å være bonde den aller fineste jobben man kan ha og jeg er heldig som får lov til å være nær dyr og natur hver dag og produsere lokale råvarer av høy kvalitet, sier Øistein Aasen.

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på produksjonen av norsk kvalitetsmat.

Vi gratulerer!

Du kan lese mer om vinneren på Felleskjøpet sine nettsider.