Prior-egg på plass hos Rema 1000

(01.07.19) Rema 1000 valgte Nortura som sin hovedleverandør på egg i februar, og har store ambisjoner for våre egg. Denne uken er egga på plass i butikk.

Harald Bjerknes (t.v.) og Trond Bentestuen med de første Prior-eggene i butikk.
Harald Bjerknes (t.v.) og Trond Bentestuen med de første Prior-eggene i butikk.

Avtalen var viktig for å sikre avsetning på egg fra våre eggprodusenter, etter at Nortura mistet avtalen med Coop, og regnes som en av de største leverandørbyttene i norsk dagligvarehandel.

– Dette er starten på et langsiktig samarbeid som har som mål å skape vekst for begge parter med kvalitetsegg fra den norske bonden, sier konserndirektør for salg, kategori og marked, Harald Bjerknes.

Planen er solid kategoriutvikling og utrulling av et helt nytt eggsortiment som skal være klart i løpet av 2019. Noen av ambisjonene er å videreutvikle dyrevelferden i årene som kommer, som er svært viktig for Rema 1000.

– Vi ser frem til et langsiktig og godt samarbeid med Nortura. REMA 1000 har siden 2012 kun solgt egg fra frittgående høner og leveransene fra Nortura vil kun være fra frittgående. Med felles ambisjoner om å videreutvikle dyrevelferden i årene som kommer, blir det en spennende tid fremover, sier administrerende direktør i REMA 1000, Trond Bentestuen.

Leveransene til REMA 1000 vil tilsvare produksjon fra 100 eggprodusenter.