Prior lanserer nye produkter

(15.02.19) Neste uke lanserer Prior fire nye kylling- og kalkunprodukter.

​– Vi har mye nytt og spennende på planen fremover. Blant annet lanserer vi et nytt «rett i ovnen»-konsept med urtemarinert kalkunfilet, sier kategorisjef Cathrine Sjølie Nielsen.

Urtemarinert kalkunfilet

Kalkunfileten skal være et lettvint middagsalternativ som gir et sunt, godt og raskt resultat på 20 minutter. Produktet kan gå rett inn i steikeovnen i formen den kommer i, og har lavt fettinnhold og er rik på protein. 

Produktet passer godt med ovnsbakte rotgrønnsaker, og dersom man tilsetter et par spiseskjeer med matfløte i formen når det er cirka fem minutter igjen av steketiden har man en god saus. Man vil finne produktet i Obs, og i tillegg er det frivillig listet i Mega, Extra, Meny, Spar, Joker, Kiwi og Bunnpris.

Prior lanserer samtidig karbonadedeig av kalkun, som blir pliktig listet i alle Rema-butikkene på Østlandet. Det blir Norges magreste karbonadedeig med kun tre prosent fett, og et godt og proteinrikt alternativ til rødt kjøtt.

Karbonadedeig av kalkun

I tillegg kommer det en ny produktserie med enkle kyllingmiddager. «Litt av en kylling» blir pakket i sjøgrønne poser merket med Nyt Norge-merket. Serien lanseres med vingeklubber i to ulike smaker hos Kiwi-butikkene.

Litt av en kylling Litt av en kylling

– Det er en enkel og sunn hverdagsmiddag, eller hvis du bare har lyst på litt smågodt, sier kategorisjef Kjersti Sørby.​

Vingeklubbene kommer ut i to forskjellige smaker. Den ene varianten har smak av røkt paprika, og den andre er inspirert fra etiopiske smaker med fokus på mild chili og ingefær. På baksiden av pakkene er det tips til godt tilbehør. 
 


God start på året for kylling og kalkun

Nortura og Prior har hatt en veldig god salgsstart for kylling og kalkun i 2019. Mediene har fortalt om en del glisne butikkhyller, men dette sier mer om etterspørselen enn om tilgangen på varer, vi har levert over prognosene. 

Kylling og kalkunprodukter

Det produseres store volumer som går rett ut i markedet. Grunnet økt etterspørsel justerer vi opp produksjonen litt i vår, og med lave lagernivåer og godt salg er vi godt fornøyd med starten på året.

Ny organisering Hvitt Kjøtt
Hvitt Kjøtt ble eget resultatområde i Nortura fra 1. januar. Lars Ove Flaten som er fabrikksjef på Nortura Hærland får ansvaret for hele verdikjeden fra import av rugeegg fram til og med ekspedert produkt. Flaten overtar også ansvaret for fabrikken på Elverum i tillegg til produksjonsplanlegging. 

Den nye organiseringen for Hvitt kjøtt er basert på å dekke området godt, samtidig som det stilles krav og forventning om å få til gode prosesser på tvers, også mot de ulike salgs- og markedskanalene. 


 

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)