Salget for hvitt kjøtt øker og Nortura tar markedsandeler

(16.04.19) Etter flere tunge år, kan vi glede oss over at Norturas salg går godt – både for kylling og kalkun. Dagligvaremarkedet for kylling økte med ca. 3% fra 2017 til 2018, og Nortura økte mer enn totalmarkedet.

Vi hadde utfordringer med leveransegraden i årets to første uker, da bestillingene var langt høyere enn prognosene. Etterpå har kundeservicegraden vært bedre enn målet hver uke.

Salgsutviklingen er god. Det er ønskelig – og planen – å bygge noe lager av grillkylling, men hittil har vi solgt alt vi produserer fortløpende.

Kylling dekker de fleste av mattrendene og vi ser ingen grunn til at kyllingsalget ikke skal fortsette å øke fremover.

Nortura lanserer nye produkter
"Litt av en kylling" gjenoppsto hos KIWI i to varianter hhv. med røkt paprika og med mild chili og ingefær, snart kommer en ny variant med sitron og kokos. I sommer kommer burgere av kyllinglår i alle kjeder, inklusive REMA og COOP.

Kyllinggården burger

Kyllingprodukter er med i alle konsepter i NorgesGruppen, både "American Summer-konseptet" med Prior og Gilde, "Sommervibber" i Spar og Joker, og "Billig middag for én" i KIWI. I tillegg viderefører vi bestselgerne – og lanserer noen nyheter i FavorittKylling og KyllingGården.

Prior Favoritt Kylling Kyllingfilet med tomat og urter

Kalkun
På kalkun var salgsveksten meget bra i 2018, og vi gikk ut av året med "friske" lagernivåer. Nortura er hovedleverandør på kalkun til alle kjedene, og utfordringen i år er faktisk råvaretilgangen. Alt tyder på at kalkunmarkedet vil utvikle seg positivt framover, og det jobbes med å øke produksjonen fra neste år.

I februar lanserte vi to spennende kalkunnyheter; Prior Urtemarinert Kalkunfilet og Prior Kalkun karbonadedeig.

Prior Urtemarinert Kalkunfilet

Urtemarinert Kalkunfilet er et «rett i ovnen»-produkt; sunt, raskt og godt resultat på kun 20 minutter. Produktet er pliktig listet i Obs-butikkene, og frivillig listet i Mega og Extra-butikkene. Når det gjelder NorgesGruppen er produktet frivillig listet i Meny, Spar, Joker, Kiwi og Bunnpris.

Prior Kalkun Karbonadedeig er Norges magreste karbonadedeig – kun 3% fett, og rik på protein. Produktet er pliktig listet i alle Rema-butikkene på Østlandet.

Prior Kalkun Karbonadedeig

Til grillsesongen kommer det et godt utvalg av kalkunprodukter i alle kjedene. Det kommer to nye kalkunfilet-produkter i REMA. COOP viderefører sortimentet fra i fjor, men vi har nytt design på Prior Grillspyd og Prior grillskiver. I Norgesgruppen videreføres "Big wings", "grillskiver" og "Kalkunfilet" i "American Summer-konseptet", mens Prior Kalkunfilet Skivet BBQ inngår i "Sommervibber-konseptet" i Spar og Joker.


Fra "Nyhetsbrev fra Nortura Hvitt Kjøtt"