Spennende smaker til grillsesongen

(04.06.19) Nortura kommer med flere nye produkter denne grillsesongen. Årets grillmat har smaker som tilfører noe nytt, men som samtidig holder på det kjente og kjære.

Det er blitt en tydelig trend i Norge at stadig flere ønsker å prøve mer spennende smaker. Nortura bidrar i år med gode smaker basert på trygt norsk kjøtt som dekker de ulike behovene gjennom grillsesongen. Tall viser blant annet at nordmenn spiser mindre wiener- og grillpølser enn før, og at dette blir godt kompensert av salget av spesialpølser.

– Vi har stor tro på spesialpølsene. Blant disse lanserer vi en helt ny serie, kalt Gilde Smakspølser, som har utspring i Gilde-favoritter man kjenner igjen fra pølse-, bacon- og spekematkategorien. Disse blir nok en sikker vinner på grillen i år, sier kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen.

Allerede ny grill-favoritt
I tillegg til smakspølsene utvides BIG-serien hos Gilde med to nye grillpølser med smak av chili og ost. Ellers kommer det flere spennende produkter fra Gilde, deriblant ferdigmarinerte spareribs med fries og en skikkelig storfeburger med hot chili utviklet sammen med Chili Klaus. Grillribbe av nakke er blant nylanseringene som allerede har slått godt an.

 – Gilde sin nye grillribbe av nakke hos Rema 1000 ble det solgt hele 32 tonn av til påske. Vi var heldige med godt vær i påsken, og håper på at sommeren blir vel så fin, sier hun.

Lam
Årets grill-sortiment av lam fra Gilde består av koteletter og lårskiver fra Hverdagslam-serien. I tillegg har Norgesgruppen krydrede grillskiver av lam, og alle kjedene har den populære rødvinsmarinert fårefilet.

Kylling med sitron, papaya og kokos
Hvitt kjøtt blir også stadig mer populært på grillen. Prior kommer med flere nyheter i år, men beholder selvfølgelig også grillfavorittene fra tidligere. Både grillskiver av kalkun og kyllingfilet med tomat og urter er forbrukerfavoritter som selvfølgelig vil være i butikk også i år. Også her lekes det med spennende smakskombinasjoner.

– Kylling er kjøtt med liten egensmak og tåler derfor svært godt smakstilsetningen fra blant annet frukt. Sitron, papaya og kokos har tidligere vært populære smaksretninger og det kan man finne på kyllingprodukter i år også, sier Henriksen.

I tillegg til både asiatiskinspirerte grillspyd og kyllingpølser med papirka og chili, er det også et godt utvalg av marinerte kalkunfilet-produkter i butikk i sommer.

Grillmat