En ekte kjærlighetserklæring

(31.08.20) Saueprodusentene Carl Christian og Linda Moland tok en Nortura-vri da storbryllupet de skulle ha i sommer måtte utsettes på grunn av koronarestriksjoner – og det har gitt mersmak.

Foto: Robert S. Bentsen
Foto: Robert S. Bentsen

Carl Christian Moland og kona har nylig overtatt familiegården på Sundby i Saltdal kommune i Nordland. De er 6. generasjon på gården, og har overtatt etter Ulf Moland – som har vært lammeringsleder i Nortura i hele 32(!) år. I år hadde de invitert rundt 130 gjester til sommerbryllup, men da koronarestriksjoene slo inn ble de nødt til å tenke annerledes.

– Så da måtte vi tone det litt ned. Vi inviterte 30-40 gjester, og tok festen i verkstedet her hjemme på gården i stedet, forteller Carl Christian Moland, som til daglig jobber som maskinentreprenør.

Ordføreren kom til gards, og paret ble viet hjemme på gården ute blant kopplam, rundballer og Nortura-kledde forlovere.

– Vi synes det var gøy å gjøre en Nortura-vri. Vi har vært produsenter for Nortura i alle år, og har tro på samvirkemodellen. Dette er bondens selskap – og så trengs det litt positivitet. Det er krevende tider for saueprodusenter, men sammen kan vi klare å styrke markedet, det må være målet, sier Moland.

Han understreker at storfesten bare er flyttet til neste år. Den skulle egentlig være et annet sted, men festen i år ble såpass vellykket at «til og med kona har lyst til å ha festen her nå», ifølge Carl Christian.

– Det var veldig gøy for både oss og gjestene. Så da gjelder det bare å få opp redskapshuset til det. Det skal vi også bruke til lammingen når den tid kommer.